Про це розповів Блаженніший Митрополит Онуфрій під час проповіді у день свята Винесення Чесних Древ Животворящого Хреста Господнього і семи мучеників Маккавеїв, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій розповів про подвиг мучеництва святих мучеників Маккавейських та їхньої матері Соломонії і вчителя Єлеазара. Він наголосив, що як за часів семи братів Маккавеїв, так в інші епохи людства православні християни складають духовний іспит на свою вірність Богові.

Головне, за словами Предстоятеля, під час духовних іспитів бути твердими у своїй любові і шані до Бога. «Людині завжди посилаються випробування, інакше вона не змогла б показати своєї вірності. Випробування дають можливість показати нам ту вірність, яку ми маємо у своїй душі до Бога», — зазначив він.

Архіпастир додав, що у своїй вірності Богові християнин має бути твердим і мужнім до кінця — «навіть на один крок не поступатися, тому що це віддаляє від Бога».

«Хто вірний у малому, той може бути вірний і у великому. Якщо людина не може витримати малого випробування, то не зможе витримати більшого і важчого», — пояснив Блаженніший владика.

Митрополит Онуфрій зауважив, що правильно вірити і складати духовні іспити на вірність Господу нас навчає Святе Писання і твори святих отців. Він пояснив: «У цих святих книжках роз’яснюється, що таке Православна віра. Вони дають людині істинні поняття про Бога, про те, що є воля Божа для всіх нас і для кожного окремо».

 Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 783

Залишити відповідь