В єпархіях УПЦ молитовно вшанували пам`ять загиблих працівників органів внутрішніх справ

22 серпня 2018 року, у Всеукраїнський День пам`яті загиблих працівників органів внутрішніх справ, на прохання начальника Головного управління Національної поліції в Закарпатській області полковника Романа Стефанишина, у Свято-Покровському кафедральному соборі Ужгорода відбулася панахида за спочилими працівниками правоохоронних органів, які загинули при виконанні службових обов`язків.

Заупокійну молитву звершили митрополит Мукачівський і Ужгородський Феодор і духовенство собору.

У своєму слові архіпастир підкреслив важливість високого служіння сучасної поліції та побажав правоохоронцям благословення у подальших благих справах.

Того ж дня у Херсоні, з благословення правлячого архієрея митрополита Іоанна, були відправлені панахиди біля меморіального комплексу загиблим правоохоронцям при храмі на честь праведного воїна флотоводця Феодора, що при Головному Управлінні національної поліції в Херсонській області, та в храмі на честь сорока мучеників Севастійських, який знаходиться при Управлінні патрульної поліції.

У Дніпрі заупокійна молитва за загиблими працівниками органів внутрішніх справ відбулася у Спасо-Преображенському кафедральному соборі. З благословення митрополита Дніпропетровського і Павлоградського Іринея її очолив настоятель собору протоієрей Ярослав Денека з кліриками собору. Разом з духовенством за панахидою молилися представники регіональної та міської влади, керівники, співробітники та ветерани правоохоронни органів, викладачі та студенти Університету внутрішніх справ, близькі та родичі загиблих.

Цього ж дня на площі поруч із собором біля Меморіалу загиблим солдатам пройшли урочисті заходи, присвячені Дню пам’яті працівників внутрішніх справ, які загинули під час виконання службових обов’язків. Під час покладання квітів, яке супроводжувалося траурним набатом соборних дзвонів, поіменно згадали кожного, хто віддав своє життя за мир, спокій і безпеку в суспільстві.

Просмотров: 232

Залишити відповідь