Вітальне слово Предстоятеля у 27-у річницю Незалежності України

Вельмишановний пане Президенте,

дорогі брати і сестри, шановні присутні!

Усіх сердечно вітаю з 27-ю річницею Незалежності України. Щороку цей день ми вшановуємо урочисто, адже це день новітнього народження нашої Держави.

Процес ствердження самобутньої української державності — складний і відповідальний. Він вимагає від державотворців великих зусиль — як фізичних, так і духовних. Сьогодні ми з великою шаною згадуємо всіх, хто потрудився у справі розбудови нашої Держави, і хто зараз чесною працею засвідчує свою любов та відданість рідній Батьківщині. Слова особливої поваги хотів би висловити тим нашим співвітчизникам, які трудяться на благо України з вірою в Бога та з повагою до багатовікових християнських традицій, якими наш український народ живе уже багато століть і які зробили наш народ духовно красивим, сильним і благородним.

Історія минулого ХХ століття ще раз нагадує нам, що неможливо побудувати сильну, духовно процвітаючу державу без віри в Бога, яка свідчиться виконанням Божих заповітів. На жаль, у сучасному суспільстві свобода часто трактується як незалежність від усього, навіть від Божого закону. Таке помилкове розуміння свободи нерідко призводить до відвертої пропаганди гріха та вседозволеності. Псевдосвобода в кінцевому результаті перетворюється у свавілля, породжує зло та приводить людину до самознищення. Для християн свобода — це незалежність від гріха, це постійне перебування в любові до Бога і до ближнього. Такий образ життя і така духовна свобода ведуть людину до істинного щастя та вічного життя. Людина, яка дотримується Заповідей Божих, яка живе в любові до Бога і ближніх, є справжнім патріотом та гідним громадянином своєї земної Вітчизни.

У цей святковий день ми щиро дякуємо Богу за великі милості, якими Господь обдарував і обдаровує весь український народ та кожного з нас зокрема. Ми молимося, щоб Господь допомагав нам гідно долати труднощі та негаразди, які зустрічаються на шляху нашого земного буття.

Щиро бажаю усім нам сили, мудрості та натхнення в благородній справі гармонійної розбудови нашої Української Держави, Держави, яка б була наповнена розумним достатком, миром та взаємоповагою, соборної Держави, в якій громадяни з різними культурами та світоглядами були б зібрані в один великий, красивий духовний букет, об’єднаний взаємною повагою і любов’ю.

Ще раз вітаю усіх зі святом 27-ї річниці Незалежності України.

Нехай Бог благословить усіх нас!

+ОНУФРІЙ,

МИТРОПОЛИТ КИЇВСЬКИЙ І ВСІЄЇ УКРАЇНИ,

ПРЕДСТОЯТЕЛЬ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ

24 серпня 2018 року

Просмотров: 2062

2 коментарі

  1. Сьогодні Петро Порошенко офіційно почав війну з мільйонами православних, зверніть увагу на його “проповідь”… в честь дня незалежності “…Не може бути вільним тіло, коли душа – в полоні. Нехай сьогодні нас почують у Константинополі, в Москві та Ватикані. Ми маємо твердий намір розрубати останній вузол, яким імперія відчайдушно намагається нас прив’язати до себе. Ми сповнені рішучості покласти край протиприродному та неканонічному перебуванню вагомої частини нашої православної спільноти у залежності від російської церкви. Церкви, яка освячує гібридну війну Путіна проти України, яка день і ніч молиться за російську владу і за військо – теж російське”…

  2. Наша вера славная,наша вера православная!!!Яко с нами Бог!!!Аминь!Молитвами Пресвятой Владычице Богородицы, Господи помилуй нас грешных!!!

Залишити відповідь