Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив святкове богослужіння в день Успіння Богородиці у Києво-Печерській Лаврі

28 серпня 2018 року, у день свята Успіння Пресвятої Богородиці, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію на площі перед Успенським собором Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Його Блаженству співслужили намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, архієпископ Михалівський і Кошицький Георгій (Православна Церква Чеських Земель і Словаччини), архієпископ Гурій (Кузьменко), архієпископ Бучанський Пантелеімон, архієпископ Ровеньківський і Свердловський Пантелеімон, архієпископ Боярський Феодосій, архієпископ Конотопський і Глухівський Роман, архієпископ Бородянський Варсонофій, єпископ Діонисій (Константинов), єпископ Васильківський Миколай, єпископ Баришівський Віктор, єпископ Білогородський Сильвестр, єпископ Макарівський Гедеон, а також гості та братія монастиря у священному сані.

Після читання Святого Євангелія Блаженніший владика звернувся до численної пастви зі словом проповіді. Архіпастир розповів вірним про святе життя та особистість Пресвятої Богородиці і пояснив, за кого Божа Мати молиться з радістю.

Мати Божа молиться за весь рід людський. Але Вона  з радістю молиться за людей, які стараються жити згідно з Божими заповідями, які вшановують Її Сина і Бога нашого, які борються зі своїми гріхами, які намагаються себе смиряти перед Божою волею.

За Літургією була піднесена сугуба молитва про мир в Україні.

Після Євхаристійного канону Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив дияконську хіротонію над Олексієм Маньківським, кліриком храму на честь святителя Миколая с. Небелиця Київської єпархії.

Після Божественної літургії Предстоятель очолив хресний хід до Ближніх печер Києво-Печерської Лаври, де відбувся святковий молебень. На завершення богослужіння Блаженніший Митрополит Онуфрій привітав паству зі святом. «Нехай Мати Божа береже нас Своїм благодатним молитовним покровом, допомагає нам жити на землі достойно християнського імені, щоб ми Її молитвами стали спадкоємцями вічного спасіння”, – побажав Архіпастир.

Нагадаємо, напередодні свята Предстоятель очолив всенічне бдіння в Успенському соборі Києво-Печерської обителі.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 2557