В Українській Православній Церкві звершують молебні перед початком навчального року

Традиційні молебні відбуваються на парафіях та в монастирях Української Православної Церкви. У своїх молитвах Церква просить щоб Господь благословив учнів та вчителів, студентів та викладачів на успішну працю у новому навчальному році. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-служби єпархій.

Молитви підносяться у всіх єпархіях Української Православної Церкви. Молебні були звершені сьогодні, 28 серпня, на свято Успіння Божої Матері, у багатьох храмах після Божественної літургії.

У ці дні вся Церква молиться про учнів, щоб «Господь послав на отроків дух мудрості й розуму, щоб вони могли розуміти і пам’ятати добре та душекорисне вчення».

Урочисті богослужіння та святкові заходи з нагоди початку Нового навчального року розпочалися у храмах Ковеля. Сповідь та Святе Причастя студентів та учнів поєднуються з молебнями-благословеннями на навчання.

У Свято-Введенському храмі окрім благословення усій учнівській молоді, особливу увагу приділили тим дітям, котрі вперше переступлять поріг школи. Їм вручили повітряні кульки, що нагадують про необхідність посмішки в усіх обставинах навчання, після чого першокласників запросили до святкової трапези, котру вони розділили зі священиками храму.

У Ніжинській єпархії 26 серпня у Свято-Троїцькому храмі м. Носівки після Божественної літургії було звершено молебень перед початком навчання отроків, на якому були присутні понад сто дітей. Перед цим маленькі парафіяни причастилися Святих Христових Таїн.

Як повідомляє сайт Камінь-Каширського благочиння Волинської єпархії, 26 серпня молебні перед стартом нового навчального року були звершені на багатьох парафіях округи.

Цього ж дня на Житомирщині настоятель Свято-Покровського храму с. Никонівки звершив молебень перед початком нового навчального року. За давньою доброю традицією цей важливий етап у житті місцевих школярів починається з молитви. Під час Божественної Літургії учні Никонівської школи сповідалися і Причастилися Святих Христових Тайн. Священик побажав, щоб юні парафіяни жили за Заповідями Божими, добре вчилися й поважали батьків та вчителів.

Раніше, 25 серпня, у Благовіщенському храмі м. Лохвиця Кременчуцької єпархії після молебну настоятель храму благословив дітям молитвослови, окропив свяченою водою і побажав школярам мудрості, терпіння, сил та наснаги у здобутті нових знань у прийдешньому навчальному році.

29, 30 і 31 серпня молебні перед початком навчального року будуть звершуватися після пізньої Божественної Літургії у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі (розклад).

У Запоріжжі 1 вересня о 12:00 на території дитячої залізниці буде відслужений загальноміський молебень на початок нового навчального року.

У Чернігові у Свято-Троїцькому соборі відбудуться молебні: 2 вересня – після ранньої та пізньої Літургії, 3 вересня о 10:00.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 498

Залишити відповідь