Предстоятель очолив урочистості перед початком навчального року у КДАіС (+відео)

2 вересня 2018 року, у Неділю 14-ту після П’ятидесятниці, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври та молебень перед початком навчального року у Київських духовних школах. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Перед початком богослужіння єпископи, духовенство та студенти КДАіС зустрічали Предстоятеля біля воріт обителі.

Його Блаженству співслужили керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій, архієпископ Боярський Феодосій, голова Учбового комітету при Священному Синоді УПЦ архієпископ Ніжинський і Прилуцький Климент, єпископ Баришівський Віктор, ректор КДАіС єпископ Білогородський Сильвестр, а також викладачі та студенти Київської духовної академії і семінарії у священному сані.

За богослужінням молились вихованці та студенти Київських духовних шкіл, паломники та парафіяни Києво-Печерської обителі. Богослужбові піснеспіви виконував Архієрейський хор КДАіС під керівництвом архімандрита Романа (Подлубняка).

Під час святкової Літургії була піднесена сугуба молитва про мир в Україні.

Після молитви “Отче наш” зі словом проповіді до вірних звернувся перший проректор Київських духовних шкіл протоієрей Сергій Ющик.

Після Божественної літургії відбувся хресний хід до Хрестовоздвиженського храму, де Предстоятель очолив молебень перед початком нового навчального року.

Перед молитвою Архіпастир звернувся до викладачів та студентів КДАіС зі словом настанови перед початком навчання.

Після молебню всі присутні вклонилися мощам небесного покровителя Київської духовної академії і семінарії преподобного Нестора Літописця, після чого Предстоятель окропив усіх святою водою.

На завершення урочистостей біля пам’ятника святителю Петру Могилі було зроблене традиційне фото.

Нагадаємо, 31 серпня Предстоятель очолив Божественну літургію у Флорівському монастирі столиці. 

Просмотров: 1920

Залишити відповідь