Предстоятель очолив Божественну літургію у день престольного свята у Нещерівському монастирі (+фото, відео)

11 вересня 2018 року, у день пам’яті Усікновення глави святого Пророка, Предтечі і Хрестителя Господнього Іоанна, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію у Свято-Преображенському монастирі у селі Нещерів на Київщині. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Його Блаженству співслужили архієпископ Обухівський Іона, єпископ Шепетівський і Славутський Євсевій, єпископ Іванківський Кассіан, гості у священному сані та духовенство монастиря.

Під час Літургії була піднесена сугуба молитва про мир в Україні.

Святого Іоанна Хрестителя ув’язнили в темницю за наказом царя Ірода Антипа. Ірод в той час правив у Галілеї, і великий пророк викривав гріхи та злочини його і його оточення. Тетрарх (тобто один з чотирьох римських правителів Іудеї) боявся стратити святого: його любив народ, і Ірод боявся народного гніву. Але дружина його брата Іродіада, з якою він жив разом, намовила свою дочку Саломею обманом змусити царя вбити в’язня. На бенкеті Саломея танцювала для Ірода. Танець так сподобався йому, що він поклявся виконати будь-яке її бажання. Саломея попросила голову Іоанна на блюді. Ірод виконав прохання. Так пророк прийняв мученицьку смерть.

Після Божественної літургії Предстоятель очолив молебень святому Іоанну Предтечі. Наприкінці Блаженніший Владика звернувся до вірних зі словом проповіді. Архіпастир розповів про мученицьку смерть святого Іоанна Хрестителя, а також наголосив на необхідності для християн бути стійкими і постійними у вірі.

“Нехай Господь допомагає нам, дорогі брати і сестри, бути вірними Богові, бути принциповими у своїх питаннях віри, по відношенню до Бога, і йти тим шляхом, який намальований нам у Святому Письмі, у Святому Євангелії. Цей шлях називається вузьким, але він приємний, він не є гірким. На цьому вузькому шляху Христових заповідей є внутрішня радість і внутрішній мир”, – зазначив Предстоятель.

Нагадаємо, вчора Архіпастир очолив святкування Собору преподобних Дальніх печер у Києво-Печерській Лаврі.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 2289

Залишити відповідь