Блаженніший Митрополит Онуфрій взяв участь у роботі Священного Синоду РПЦ

14 вересня 2018 року в Патріаршій та Синодальній резиденції в Даниловому монастирі в Москві під головуванням Святішого Патріарха Московського і всієї Русі Кирила розпочалося позачергове засідання Священного Синоду Руської Православної Церкви, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт patriarchia.ru.

За станом здоров’я на засіданні не зміг бути присутнім Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій. Був організований сеанс відеозв’язку, у ході якого Предстоятель Української Православної Церкви повідомив членам Синоду про стан справ у зв’язку з призначенням в Україні ієрархів Константинопольського Патріархату.

«Сьогодні на порядку денному одне питання, пов’язане з реалізацією рішення Константинопольського Патріархату про направлення на Україну так званих екзархів. 8 вересня наш Синод уже зробив заяву в зв’язку з прийняттям Константинопольським Синодом рішення про направлення таких представників, і зараз ми маємо достовірну інформацію про те, що вони прибули на Україну і приступили до роботи», — сказав, відкриваючи засідання, Святіший Патріарх Кирил.

«Дійсно, обидва так званих екзарха Константинопольського Патріарха прибули в Україну, — підтвердив Блаженніший Митрополит Онуфрій. — Один призначений вести переговорний процес зі стороною так званого патріарха Філарета, інший — зі стороною “митрополита” Макарія, глави “Української автокефальної православної церкви”».

«Ми з ними не зустрічалися і зустрічатися не маємо наміру, тому що вони сюди приїхали без нашого благословення. Як представники канонічної Церкви в Україні ми з ними спілкуватися не будемо, ну, а за тим, як розвиваються події, будемо стежити», — додав, зокрема, Митрополит Онуфрій.

На підставі повідомлення Блаженнішого владики члени Синоду сьогодні приймуть рішення, що стосуються даної теми.

В якості тимчасового члена від Української Православної Церкви у роботі Синоду бере участь митрополит Запорізький і Мелітопольський Лука.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 3800

Залишити відповідь