Люди, які вдягнули ряси, але активно займаються політикою, — це нечесні люди

Сьогодні Православну Церкву в Україні хочуть підкорити не Христу, а політикам.

Про сказав Блаженніший Митрополит Онуфрій у своєму інтерв’ю 14 вересня 2018 року, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Сьогодні нас затягують у формат політичної партії, щоб нами не Христос керував, а — політики. Якби я хотів бути політиком, то одразу б пішов у політики», — сказав Блаженніший владика.

Архіпастир підкреслив, що ті люди, які вибрали шлях служіння Богові, поводяться нечесно, використовуючи свій сан у політичних цілях.

«Одягнувши духовні одежі, я повинен піклуватися про духовне і робити духовне. Ті люди, які вдягли ряси, та активно займаються політикою, вибудовують геополітичні плани, — це просто нечесні люди, які не змогли стати справжніми політиками, а зробили з себе перевертнів, щоб через свій духовний образ притягувати до себе людську увагу. Це — нечесно», — наголосив він.

Його Блаженство також нагадав до чого насправді мають прагнути священнослужителі та чого сторонитися.

«Священик закликаний до того, щоб бути миротворцем, а не політиком, який роз’єднує людей, — продовжив Блаженніший владика. — Та ідеологія, яка сьогодні пропагується, не є Божою ідеологією. Та особлива «мораль», що насаджують у нашому суспільстві, стає не християнською, а антихристиянською. Вводяться нові правила: одностатеві шлюби, аборти, вбивства тощо. Це є противне Христу, Бог не благословляє цього».

Місія Церкви — вести людину до Бога, підкреслив Предстоятель, Її закони кардинально відрізняються від тих, за якими часто живе сучасний світ.

«Церква не може жити за стандартами мирського життя. Мирське життя, особливо політичне, змішане з інтригами, обманами, зрадами. Набір всякого зла. Церква не може жити такими мірилами, такими нормами. Церква живе Заповідями Христовими. У нас є свої методи боротьби зі злом. Це —  молитва, це — покаяння, це — терпіння, це — смирення перед Богом і один перед одним. Це та сильна зброя, яка нищить зло».

«Знаю, Церква буде до кінця світу, тому що Господь сказав, що «врата адові не переможуть Її» (Мф. 16: 18), — підсумував Архіпастир.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 3120

Залишити відповідь