На Тернопільщині митрополит Сергій освятив новий храм УПЦ замість захопленого «Київським патріархатом»

16 вересня 2018 року митрополит Тернопільський та Кременецький Сергій освятив новозбудований храм Української Православної Церкви у селі Котюжини Збаразького району на Тернопільшині. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу єпархії.

Митрополит Сергій очолив Божественну літургію у співслужінні численного духовенства та привітав вірян із звершенням цієї урочистої, давно очікуваної події.

Нове молитовне приміщення було побудоване для громади замість храму первомученика Стефана, у котрому віряни молились до 2017 року – моменту, коли церкву захопили прихильники «Київського патріархату». Кілька місяців прихожани УПЦ збирались на Літургію в будинку священика, але згодом «УПЦ КП» відібрали і це приміщення. Згодом один із парафіян пожертвував свою ділянку для нового будівництва.

Допомагали релігійній громаді Київська митрополії УПЦ, Благодійний фонд «Фавор», що діє з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія та Священного Синоду УПЦ, а також Почаївська лавра.

Чимало людей також внесли свою лепту в богоугодну справу, допомагаючи селянам відновити своє церковне життя. У цей святковий день віряни на чолі з настоятелем протоієреєм Олександром Кантицьким щиро дякували всім благодійникам та священноначаллю за те, що не полишили їх у біді та в день освячення розділили з громадою велику радість.

По завершенні Літургії керуючий Тернопільською єпархією УПЦ  подарував усім присутнім духовну літературу.

За традицією, при освяченні храму посадили молоді дерева.

Нагадаємо, наразі в різних судових інстанціях триває розгляд справи про незаконність захоплення храму УПЦ в Котюжинах. Церкву “Київський патріархат” захопив 11 лютого 2017 року. Вже традиційно для Тернопільщини такі рейдерські дії були вчинені за сприяння радикалів із «Правого сектору». Молитовне приміщення релігійна громада відбудувала, не чекаючи закінчення судових розглядів за свій статус.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 4697

Залишити відповідь