У Неділю 16-ту після П’ятидесятниці Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив Божественну літургію у Києво-Печерській Лаврі (+відео)

16 вересня 2018 року, у Неділю 16-ту після П’ятидесятниці, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Його Блаженству співслужили намісник Києво-Печерської обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, гості та братія обителі у священному сані.

Після читання Святого Євангелія Предстоятель звернувся до пастви зі словом проповіді. Блаженніший Владика пояснив вірним зміст притчі про таланти, яка сьогодні звучала у Євангельському читанні.

За богослужінням була піднесена сугуба молитва про мир в Україні та збереження єдності Православної Церкви.

Предстоятель звершив дві хіротонії над студентами II курсу Київської духовної академії: ієрейську – над дияконом Андрієм Антоненком та дияконську – над Василем Шафаром.

Наприкінці богослужіння Архіпастир привітав вірян з недільним днем, побажав усього необхідного для земного життя і життя вічного та благословив усіх.

Напередодні Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив всенічне бдіння у цьому ж храмі.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 2537

Залишити відповідь