Митрополит Павел закликав вірян посилити молитви про православні святині

На адресу Києво-Печерської Лаври надходять погрози. Про це повідомив намісник Свято-Успенської Києво-Печерської обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел у своєму зверненні, опублікованому 18 вересня 2018 року на YouTube-каналі Лаври, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Лунають погрози, що 14 жовтня, на Покрову, будуть знову захоплення святинь – т. зв. “Московських центрів”. Чому “московських”, а не “Христових”? Хіба у нас тут Москва? Ми тут проповідуємо Христа, Розп’ятого і Воскреслого з мертвих, і закликаємо всіх бути християнами – не за буквою, а за життям», — сказав владика Павел.

Намісник підкреслив, що священнослужителі Лаври не займаються політикою, не підбурюють людей повставати один проти одного, а моляться «про свою Богом храниму країну нашу, її владу та воїнство».

«Не будемо творити зла, виходити зі злого наміру, як сьогодні збирають підписи для того, щоб за якимось незрозумілими законами відібрати і повернути державі Києво-Печерську Лавру», — зазначив ієрарх, закликавши усіх молитися про православні святині.

Нагадаємо, минулого тижня вимога відібрати в УПЦ Лавру з’явилося у форматі петиції на сайті Кабміну.

«Ми повинні посилити молитви про наші святині, ми повинні захистити їх», — зазначив митрополит Павел.

Раніше керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній заявив, що «націоналістичні групи отримали вказівку 14 жовтня здійснити провокації в Києво-Печерській та Почаївській лаврах».

Ієрарх нагадав слова лідера «Київського патріархату» Філарета, що в разі створення автокефальної Церкви в Україні, перше, чим займеться нова структура — це захоплення лавр Української Православної Церкви.

«З наших джерел нам відомо, що Міністерство культури вже отримало директиву готувати всі документи для реєстрації нової структури. Також деякі націоналістичні групи отримали вказівку 14 жовтня здійснити провокації в Києво-Печерській та Почаївській лаврах», — сказав митрополит Антоній.

Владика не сумнівається, що віруючі канонічної Церкви захищатимуть свої святині.

«Ми живемо в демократичній країні, де як мінімум декларується право на життя на основі законів, — зазначив керуючими справами УПЦ. — І ми будемо використовувати всі законні методи. Також у нас є документ, який називається “Основи соціальної концепції УПЦ”, згідно з яким, в дуже складних ситуаціях – я процитую: “Церква може звернутися до своїх чад із закликом до мирної громадянської непокори”. Це крайній захід, але він зафіксований в нашій соціальній концепції, затвердженій Собором архієреїв».

Митрополит Антоній підкреслив, що в УПЦ ніхто не закликає до агресії, а лише попереджає: «Люди, не дай Боже, не зробіть такий крок, який може призвести до конфліктів, і конфліктів серйозних».

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 4130

Залишити відповідь