Овруцький ієрарх про акаунт у Facebook під його іменем: це фейкова сторінка

Митрополит Овруцький і Коростенський Віссаріон нагадав, що до фейкового акаунту в Facebook «Віссаріон Стретович», що поширює провокаційну інформацію, Овруцька єпархія не має відношення.

В єпархії спростували черговий обман, який поширюється в Facebook нібито від імені митрополита Віссаріона. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт Овруцької єпархії.

«У зв’язку з тим, що в соцмережі (“Facebook”) хтось створив сторінку під назвою «Віссаріон Стретович», на якій з’являється різна провокаційна інформація, до якої я, митрополит Овруцький Віссаріон, не маю ніякого відношення, вважаю своїм обов’язком ще раз повідомити: це фейкова сторінка, створена деякими ворогами Святої Христової Церкви», – йдеться у зверненні.

20 вересня в мережі з’явилося розпорядження від імені митрополита Віссаріона, в якому засуджується рішення Синоду РПЦ від 14 вересня 2018 року. У повідомленні також пропонується припинити поминання Патріарха Кирила.

Нещодавно у Facebook був зареєстрували ще один фальшивий акаунт — намісника Святогірської лаври. Фальшивий профіль «Митрополит Арсеній Яковенко» ніякого відношення до Святогірської Лаври не має, попередили в Святогірській обителі. Згодом акант було видалено з соцмережі.

Просмотров: 1710

Залишити відповідь