Архієреї УПЦ звершили богослужіння у роковини упокоєння митрополита Іринея (Семко) (+відео)

23 вересня 2018 року, у Неділю 17-тю після П’ятидесятниці, перед Воздвиженням, роковини блаженної кончини митрополита Іринея (Семко), керуючого Ніжинською єпархією у Покровському Красногорському жіночому монастирі Черкаської єпархії, де знаходиться могила спочилого архіпастиря, звершено Божественну літургію. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Ніжинської єпархії.

З благословення митрополита Черкаського і Канівського Софронія Божественну літургію у Покровському соборі обителі очолив керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній. Його Високопреосвященству співслужили архієпископ Сіверодонецький і Старобільський Никодим, архієпископ Ніжинський і Прилуцький Климент, архієпископ Бородянський Варсонофій, єпископ Іов (Смакоуз), єпископ Золотоніський Іоанн, єпископ Баришівський Віктор та численне духовенство.

Після завершення Літургії відбулося служіння панахиди за упокій душі владики Іринея та освячення новоспорудженого надгробного хреста на могилі спочилого архіпастиря.

Наприкінці заупокійних богослужінь сестрами обителі для всіх присутніх було влаштовано поминальну трапезу.

Цього ж дня в Миколаївському кафедральному соборі м. Ніжина також було звершено панахиду, за якою молилися чисельні прихожани.

Просмотров: 1771

1 коментар

  1. Упокой Господи душу в селениях Твоих и сотвори вечнную память моему преподавателю Владыке Иринею. Виктор Науменко выпускник КДА и С.

Залишити відповідь