Синод закликав Константинопольський Патріархат припинити втручання у внутрішні справи УПЦ

Священний Синод Української Православної Церкви на засіданні, яке відбулося 25 вересня 2018 року в Києво-Печерській Лаврі, висловив своє ставлення стосовно призначення Константинопольським Патріархатом «екзархів» до Києва (Журнал №17). Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

Дане призначення було назване грубим втручанням у внутрішні справи Української Православної Церкви і порушенням її канонічної території. Відповідно, Синод УПЦ закликав Патріарха Константинопольського Варфоломія припинити втручання у внутрішні справи Української Православної Церкви та не порушувати її канонічної території.

««Екзархи» Константинопольського Патріархату архієпископ Памфілійський Даниїл та єпископ Едмонтонський Іларіон мають покинути канонічну територію Української Православної Церкви», — йдеться у рішенні й наголошується, що їхня діяльність є антиканонічною та порушує міжконфесійний мир в Україні.

Єпископату Української Православної Церкви ухвалено призупинити співслужіння з ієрархами Константинопольського Патріархату.

Члени Священного Синоду закликали клір, чернецтво та вірян Української Православної Церкви  посилити свої молитви за збереження єдності Святого Православ’я.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 8957

2 коментарі

  1. Поддерживаю! Женщины не рожают на пятой неделе беременности, вне зависимости от её желания, плод должен сформироваться и всему есть свой срок. А заявления пана Филарета о приёме под своё крыло экзархов УПЦ МП – это сталкивание граждан Украины лбами, сеяние разбрата и смуты. Пусть украинские политики беспокоятся о процветании Украины и не открывают “охоту на ведьм”. Плохому танцору туфли жмут.

Залишити відповідь