Олександрійський Патріарх Феодор: Блаженніший Митрополит Онуфрій — глава канонічної Церкви в Україні (+відео)

Про це сказав Блаженніший Патріарх Олександрійський і всієї Африки Феодор II 27 вересня 2018 року у своєму зверненні до вірних Української Православної Церкви після звершення молебню про єдність Православ’я в Україні в Одеському Спасо-Преображенському кафедральному соборі, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Предстоятель Олександрійської Православної Церкви закликав вірних УПЦ «залишатися вірними Православній вірі, залишатися в канонічній Церкві».

Патріарх Феодор нагадав, що апостол Петро в I столітті побачив розірваний хітон Христа, і додав: «Цей хітон уже стільки років закривавлений, тому цей хітон потрібно тримати всередині наших сердець. Тому що в історії Церкви були дуже складні часи, однак ми віримо, що в ці складні дні в Україні є канонічна Церква».

Олександрійський Патріарх підкреслив, що Предстоятель канонічної Української Православної Церкви — Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій. «Глава канонічної Церкви в Україні — це наш Блаженніший Митрополит Онуфрій, благословенна людина від Бога і справжній монах», — зазначив Владика.

Блаженніший Патріарх Феодор згадав, що тиждень тому перебував із візитом у Польщі. Зокрема, Владика розповів, що «з Блаженнішим Митрополитом Савою підписали один документ, що ми знаходимося разом із канонічною Православною Церквою в Україні».

Читайте також: Предстоятелі Олександрійської та Польської Церков звернулись із закликом допомогти спільно вирішити «церковні непорозуміння, пов’язані з наданням автокефалії Українській Церкві»

Насамкінець Олександрійський Патріарх зазначив: «Ми будемо разом із тими, хто хоче Православної єдності, тому що моя любов завжди з вами. Також сьогодні ми в храмі, щоб сказати: залишайтеся вірними християнами в Православній Церкві. Величезна подяка, що ви знаходитеся тут! Здоров’я, щастя і Православного життя! Христос воскрес! Христос воскрес! Христос воскрес!».

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 6107

1 коментар

  1. Эти слова Блаженнейшего Патриарха Александрийского верные во Христе Его Соборной Апостольской Церкви ожидали и верили, что Господь Бог, сохранив, окормляя, самые первые от Рождества Христова православные церкви до наших дней, не оставит без Своего покрова и помощи каноничной УПЦ и ее Предстоятеля Блаженнейшего Онуфрия от всех других поместных церквей Вселенского Православия, не вступивших на путь политико-националистических верований, ибо Иисус Христос сказал здесь, еще на земле нашей грешной, что в вере в Его благовествование и спасение и в Православной церкви Его нет ни еллина, ни иудея, а все едины и в согласии должны быть в Единой Святой Соборной Апостольской Церкви Христовой.
    Сюда же можно прибавить, как подтверждение, комментарий к информации – “МЗС спотворюе слова спiврозмовникiв для створення мiфiв”, написанный сегодня в полуночие.

Залишити відповідь