Блаженніший Патріарх Феодор II та Блаженніший Митрополит Онуфрій звершили святкове богослужіння в Одесі (+відео)

29 вересня 2018 року, у день пам’яті преподобного Кукші Одеського, Блаженнійший Патріарх Олександрійський та всієї Африки Феодор II та Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершили Божественну літургію у Свято-Успенському чоловічому монастирі Одеси. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Одеської єпархії.

Після прибуття з аеропорту Предстоятеля Української Православної Церкви біля воріт обителі зустрічали численні архіпастирі з Олександрійського і Болгарського Патріархатів, Росії, Молдови, різних єпархій УПЦ, духовенство Одеської єпархії та десятки тисяч вірян.

У святій обителі Блаженніший Владика вітав Першоієрарха Олександрійської Православної Церкви, який прибув до Одеси 27 вересня.

Після прибуття Блаженніший Патріарх Феодор II звершив молебень про єдність Церкви Христової, припинення розколів і про мир в Україні.

28 вересня Предстоятель Олександрійської Православної Церкви звершив Божественну літургію в Свято-Троїцькому соборі м.Одеси, де служив протягом 10-ти років. Також Блаженніший Патріарх відвідав Національний університет “Одеська юридична академія”, Вчена рада якого присвоїла Предстоятелю ступінь доктора honoris causa. 

Напередодні дня пам’яті прп. Кукші Одеського Блаженніший Патріарх Феодор II очолив всенічне бдіння у Свято-Успенському монастирі Одеси. 

Предстоятелі дали усім первосвятительське благословення та увійшли в собор на честь ікони Божої Матері «Живоносне Джерело», де звершили святкову Божественну літургію біля раки з мощами преподобного Кукші Одеського.

Під час малого входу Блаженніший Митрополит Онуфрій на честь 80-річного ювілею нагородив Високопреосвященнішого Агафангела, митрополита Одеського та Ізмаїльського, правом преднесення хреста за богослужінням.

Після читання Святого Євангелія Архіпастир звернувся до вірних зі словом проповіді.

По закінченню Літургії і молебню біля мощей преподобного Кукші Одеського Предстоятель звернувся зі словами вітання до Патріарха Феодора II, після чого привітав Високопреосвященнішого митрополита Одеського та Ізмаїльського Агафангела з ювілеєм.

За старанну багаторічні труди на ниві церковній Блаженніший Папа і Патріарх всієї Африки Феодор II удостоїв владику Агафангела ордена святого апостола і євангеліста Марка, а також подарував йому іменну панагію. Олександрійський Патріарх також відзначив нагородами своєї Помісної Церкви благодійників, які допомагають УПЦ.

Предстоятель Православної Церкви Молдови митрополит Кишинівський і всієї Молдови Володимир вручив митрополиту Агафангелу орден святителя Гавриїла Бонулеску-Бодоні. У своєму слові владика Агафангел тепло подякував Предстоятелям та всім ієрархам, і підніс їм в дар ікони.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 3641

Залишити відповідь