Блаженніший Патріарх Феодор і Блаженніший Митрополит Онуфрій очолили всенічне бдіння у Свято-Покровському соборі Ізмаїла (+відео)

29 вересня 2018 року Блаженніший Патріарх Олександрійський і всієї Африки Феодор II і Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій, у супроводі митрополита Одеського та Ізмаїльського Агафангела, вікарних архієреїв Одеської єпархії та єпископату УПЦ, прибули до м. Ізмаїл, де очолили всенічне бдіння у Свято-Покровському кафедральному соборі, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на прес-службу Одеської єпархії.

Візит Першоієрархів до м. Ізмаїл розпочався з відвідин Свято-Миколаївського Ізмаїльського чоловічого монастиря. Гостей зустрічали намісник обителі архімандрит Аліпій (Цушко), братія обителі і численні парафіяни монастиря, а також біля в’їзду в саме місто зустрічав міський голова Абрамченко А.В.

Блаженніший Патріарх Феодор і Блаженніший Митрополит Онуфрій вклонилися монастирським святиням.

Також гості відвідали Свято-Успенський храм монастиря та ознайомилися з давньою історією цієї обителі.

Після Предстоятелі Олександрійської та Української Православних Церков очолили всенічне бдіння у Свято-Покровському кафедральному соборі м. Ізмаїла.

У своєму архіпастирському слові Блаженніший Митрополит Онуфрій привітав парафіян зі святом недільного дня і днем пам’яті святих мучениць Віри, Надії, Любові і матері їх Софії. Подякував владиці митрополиту Агафангелу, керуючому Одеською єпархією за можливість звершити всенічне бдіння у Свято-Покровському соборі. Також Блаженніший владика побажав, щоб Господь зміцнив усіх у головних християнських чеснотах — у вірі, надії і любові.

У своєму слові митрополит Агафангел, від імені всього духовенства та вірних чад Одеської єпархії, подякував Блаженнішому Патріарху Феодору та Блаженнішому Митрополиту Онуфрію за візит до Одеської єпархії, який «викликав почуття радості».

Нагадаємо, 29 вересня 2018 року, у день пам’яті преподобного Кукші Одеського, Блаженнійший Патріарх Олександрійський та всієї Африки Феодор II та Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершили Божественну літургію у Свято-Успенському чоловічому монастирі Одеси

Просмотров: 2094

Залишити відповідь