«Було страшно, але ми вистояли!» – в Бутині освятили новий храм УПЦ (відео)

В селі Бутин митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій освятив новий храм на честь Феодосія Чернігівського,  побудованого замість захопленого “Київським патріархатом”. Ця церква стала новим домом відразу для двох громад цілої округи. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт СПЖ.

«Нам було страшно, але ми вистояли, – розповіла Марія, парафіянка храму на честь Феодосія Чернігівського. – У нас на очах ламалися двері, дійсно було страшно. <…> Не переставало так бути, щоб ми без служби були. У нас храм відібрали, а в неділю ми вже служили богослужіння в будинку старости».

Храм Архістратига Михаїла у селі Бутині був захоплений “Київським патріархатом” восени 2014 року, після чого ті, що залишилися вірними УПЦ парафіяни, долучилися до Свято-Петро-Павлівської громади села Кинахівці, що по сусідству. Після того, як через три роки в руки розкольників потрапив і цей храм, об’єднана громада деякий час молилася в будинку церковного старости громади УПЦ села Кинахівці, а потім перейшла у тимчасове приміщення, поставлене біля майбутнього дому в Бутині.

Просмотров: 982

1 коментар

Залишити відповідь