Грузинська Православна Церква висловилася проти однобічного втручання Константинопольської Патріархії у справи українського Православ`я

У Грузинській Церкві вважають, що для розв’язання проблеми розколу в українському Православ’ї  потрібно, щоб Константинопольський та Московський Патріархати разом шукали спільні шляхи її вирішення. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на patriarchate.ge.

«Думаємо, що на даному етапі ми не повинні робити поспішних оцінок до тих пір, поки дві сторони сформулюють свої офіційні і не підвладні апеляціям положення на основі норм канонічного права», — йдеться у заяві, опублікованій 30 вересня 2018 року на офіційному сайті Грузинської Православної Церкви.

«Взагалі тема дуже тонка і потрібно в першу чергу, щоб два Патріархати обговорили і це вирішили», — додають у Грузинській Церкві.

На завершення, у документі зазначається: «Це факт, що дві Церкви відчувають відповідальність перед мільйонами православних, піклуються про єдність Церков, надіємося, що вони зроблять все можливе, щоб знайти шляхи для мирного вирішення проблем. Ми завжди за це молимося».

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1080

Залишити відповідь