Віряни Української Православної Церкви молилися біля Верховної Ради за єдність Православ’я (+відео)

«Не можна розділяти Церкву, щоб не знищити її», — упевнені віруючі УПЦ, які піднесли молитви під час молебню за єдність Православ’я та мир в Україні біля Хреста, встановленого поруч із Верховною Радою, а після — біля готелю, де зупинилися Константинопольські екзархи. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на 112.ua.

На думку богомольців, надання «Томосу про автокефалію» Україні є неканонічною дією.

Окрім того, віруючі не схвалюють втручання політики у справи Церкви.

«Ми молимося, щоб Господь врозумив владу, щоб послав мир, мудрість, мудрість у правильних рішеннях, щоб не розділяти Церкву Христову. Тому що, коли почнуть розділяти народ, коли почнуть розділяти Церкву — це означає, що у людей заберуть найсвятіше, що є. Церква повинна проповідувати Христа, Церква повинна проповідувати любов і людей повинна єднати разом, а не розділяти», — зазначив протоієрей Олександр, клірик храму на честь святителя Іоасафа Білгородського.

Парафіяни впевнені, що «Україна не потребує Томосу, адже в Україні вже діє канонічна Церква», якої вони й надалі триматимуться.

«Церква стоїть на вірі», — нагадав парафіянин Олександр.

«Мене хрестили саме в цій Церкві, моїх дідів і прадідів хрестили у цій Церкві. Навіщо я буду брати на душу гріх зради? Тому цієї Церкви я тримаюсь. Це наща Церква, це Церква України, тому що Вона завжди тут була», — упевнена парафіянка Світлана.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 2004

1 коментар

  1. Надо провести Всеобщий (всеукраинский) молебен возле Верховного Совета в поддержеу Единой Канонической УПЦ и против вмешательства государства в дела Церкви.

Залишити відповідь