Патріарх Кирил закликав глав Помісних Церков до загальноправославного обговорення українського питання

Святіший Патріарх Московський і всієї Русі Кирил направив листи главам усіх Православних Церков з пропозицією почати обговорення ситуації навколо церковного життя в Україні на всеправославному рівні. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на “Інтерфакс”.

«Листи такого роду відправлені всім Предстоятелям Помісних Православних Церков. У них Патріарх інформує про події в Україні, викладає позицію Руської Православної Церкви і зазначає, що односторонні дії Константинопольського Патріархату можуть привести до вкрай тяжких наслідків для єдності світового Православ’я», — зазначив заступник голови синодального Відділу зовнішніх церковних зв’язків РПЦ протоієрей Миколай Балашов.

За словами протоієрея Миколая, Патріарх Кирил пропонує «зробити все можливе для того, щоб ініціювати загальноправославне обговорення даного питання».

Нагадаємо 14 вересня Синод РПЦ запропонував провести обговорення ситуації в Україні серед Предстоятелів Помісних Церков. Олександрійський Патріарх під час візиту в Україну сказав, що повідомить усіх Предстоятелів Православних Церков про реальну церковну ситуацію в Україні.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 2485

Залишити відповідь