Вкотре українські політики викривляють слова Предстоятелів Помісних Церков

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що Патріарх Грузії Ілія II сподівається на позитивне рішення Вселенського Патріархату щодо надання автокефалії українській церкві. Про це він повідомив журналістам після зустрічі з Предстоятелем Грузинської Церкви, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на inforesist.org.

«Ми розраховуємо, що ця складна проблема в Україні буде вирішена позитивно. Грузинська Православна Церква теж пройшла дуже складний шлях до отримання автокефалії», — цитує слова Парубія від імені Патріарха прес-служба політика.

При цьому в повідомленні на офіційному сайті Грузинської Патріархії зазначається, що Святіший і Блаженніший Католікос-Патріарх всієї Грузії Ілія ІІ під час зустрічі наголосив на «необхідності утримуватися від попередніх оцінок» щодо цього питання.

Глава відділу зовнішніх церковних зв’язків Грузинського Патріархату митрополит Зугдідський і Цаїшський Герасим (Шарашенідзе), спілкуючись з журналістами після заяв спікера Українського Парламенту, від коментування проблеми надання автокефалії утримався.

Нагадаємо, у червні, після розгляду Священним Синодом Грузинської Православної Церкви українського питання, член Синоду митрополит Чкондідський Петр (Цаава) зазначив, що свою думку грузинські ієрархи висловлять після надання Константинопольським Патріархатом бачення того, як можна подолати український церковний розкол. В даний момент зі Стамбулу не було озвучено ніяких механізмів для вирішення цієї проблеми.

Раніше ми повідомляли, що Міністерство закордонних справ України спотворює слова своїх співрозмовників для створення міфів. Повідомлення про зустріч Посла України в Республіці Кіпр Бориса Гуменюка з Архієпископом Кіпру Хрисостомосом ІІ кардинально відрізнялися за змістом на офіційних сайтах Кіпрської Церкви та Міністерства.

Просмотров: 3401

Залишити відповідь