Ієрарх Константинопольської Церкви заявив, що українські ЗМІ розповсюдили фейки про його доповідь на Синаксисі у Стамбулі

Текст доповіді єпископа Христупольського Макарія на Синаксисі Ієрархії Вселенського Патріархату (1-3 вересня) на тему: «Церковна проблема України», опублікований 2 вересня на сайті risu.org.ua, виявився фейком. Про це повідомив архієрей Константинопольського Патріархату  8 жовтня 2018 року, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на грецьке агентство новин «Ромфея».

Єпископ Макарій звернув увагу, що насправді його доповідь «Церковна проблема України» ще не була опублікована. А до статей, що розповсюдили ЗМІ під його іменем, він не має жодного відношення.

«Нажаль, 2 жовтня поточного року я був здивований, виявивши, що текст англійською мовою був розміщений на сайті risu.org.ua: «Доповідь єпископа Христуполя Макарія на Синаксисі Ієрархії Вселенського Престолу. Церковна проблема України», без мого відома і, очевидно, даний текст не той, що був виголошений на Ієрархії Престолу», — підкреслив ієрарх Константинопольської Церкви.

Він зазначив, що змушений був звернутися до редакції сайту з проханням видалити дану публікацію.

«Я надіслав листа на цей веб-сайт, висловлюючи мою печаль щодо використання мого імені та публікації тексту, який вони отримали не від мене. На жаль, вони не сказали мені, хто надіслав їм текст і що приховується за цим зусиллям. Одночасно я просив їх видалити цей текст, оскільки він не був автентичним».

Владика повідомив, що його виступ на Синаксисі, разом  з іншими відповідними текстами буде опубліковано в окремій книзі до кінця листопада.

Дане звернення єпископ Макарій оприлюднив у відповідь на інтерв’ю митрополита Волоколамського Іларіона для «Έθνος της Κυριακής».

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 3737

Залишити відповідь