Напередодні свята Собору отців Ближніх печер Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив всенічне бдіння у Києво-Печерській Лаврі

10 жовтня 2018 року, напередодні свята на честь Собору преподобних отців Києво-Печерських, які у Ближніх печерах (прп. Антонія) спочивають, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив всенічне бдіння у храмі преподобних Антонія і Феодосія Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Його Блаженству співслужили намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, архієпископ Городницький Олександр, архієпископ Ніжинський і Прилуцький Климент, архієпископ Фастівський Даміан, єпископ Білогородський Сильвестр, а також духовенство монастиря.

Святкування пам’яті Собору Ближніх печер у 1886 році перенесли з 21 вересня (ст. ст.) на 28 вересня (11 жовтня – новий стиль) відповідно до святкування пам’яті Собору святих Дальніх печер (11 вересня). У преподобних Ближніх печер також є спільна пам’ять з преподобними Дальніх печер – у 2-у Неділю Великого посту, коли святкується Собор всіх преподобних отців Києво-Печерських.

Завтра Предстоятель звершить Божественну літургію у цьому ж храмі. Початок богослужіння о 8:30.

Нагадаємо, 8 жовтня Блаженніший Митрополит Онуфрій взяв участь у святковому богослужінні у Троїце-Сергієвій Лаврі.

Просмотров: 1811

Залишити відповідь