У Страсбурзі продовжуються святкові заходи до 1030-річчя Хрещення Київської Русі

9 жовтня 2018 року, в день пам`яті святого апостола і євангеліста Іоанна Богослова, святкові заходи з нагоди 1030-річчя Хрещення Київської Русі пройшли у духовно-просвітницькому центрі ставропігійної парафії на честь Всіх святих у Страсбурзі. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

В цей день, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, Божественну літургію у храмі Всіх святих очолив єпископ Баришівський Віктор, вікарій Київської Митрополії. Його Преосвященству співслужили настоятель ігумен Филип (Рябих), клірики та гості у священному сані. За богослужінням співав академічний хор Київської духовної академії і семінарії під керівництвом архімандрита Леонтія (Тупкало).

Під час Літургії була піднесена молитва за єдність Вселенського Православ`я та мир і подолання розділень в Україні. В кінці богослужіння владика Віктор освятив ікону Всіх преподобних отців Києво-Печерських, написану сестрами Свято-Архангело-Михайлівського жіночого монастиря м. Одеси та передану в дар храму від імені Предстоятеля Української Православної Церкви.

В кінці богослужіння єпископ Віктор привітав всіх присутніх зі святом, наголосивши на важливості втілення чесноти любові в житті кожного, яка є основою християнства, про що навчає апостол і євангеліст Іоанн Богослов. Владика подякував настоятелю ігумену Филипу за можливість молитовного спілкування та співучасть у організації святкових заходів у духовно-просвітницькому центрі, що діє при храмі. У свою чергу отець Филип подякував Блаженнішому Митрополиту Онуфрію за подаровану для потреб храму ікону та висловив вдячність всій делегації УПЦ, що прибула в ці дні до Страсбурга.

Ввечері святковий захід розпочався вітальним словом настоятеля ігумена Филипа, після чого прихожани та гості переглянули відео-привітання Предстоятеля УПЦ. У своєму слові владика Віктор наголосив на значенні Хрещення Київської Русі, глибокому усвідомленні цієї доленосної події та збереженні в майбутніх поколіннях надбань Володимирового Хрещення. Голова Синодального відділу УПЦ «Церква і культура» ігуменя Серафима (Шевчик) розповіла про історію святкувань ювілейних дат Хрещення, акцентувавши увагу всіх присутніх на значущості 1000-річного ювілею для новітньої історії нашої Церкви і Держави. Далі церковні та українські народні піснеспіви виконували академічний хор КДА і С та переможець телеконкурсу «Голос країни – 2017» протоієрей Олександр Клименко.

Після концертної програми продовжилося тривале дружнє спілкування між гостями та прихожанами храму, серед яких багато вихідців з України, Росії, Білорусії, Молдови, Сербії та Німеччини.

Нагадаємо, цього ж дня захід, присвячений 1030-річчю Хрещення Київської Русі, відбувся в Раді Європи.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 917

Залишити відповідь