В усіх єпархіях УПЦ оголошено збір допомоги потерпілим від аварії в Ічні (оновлено)

На сьогодні для постраждалих зібрано 13 тисяч 700 гривень. Також 30 тисяч гривень виділив із власного фонду Відділ із соціально-гуманітарних питань УПЦ.

Збір коштів та гуманітарної допомоги для постраждалих від надзвичайної ситуації в м.Ічня Синодальний відділ із соціально-гуманітарних питань УПЦ оголосив в усіх єпархіях Української Православної Церкви. Про це заявив голова відділу протоієрей Владислав Діханов у коментарі для Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ.

За інформацією Відділу з соціально-гуманітарних питань УПЦ, на сьогодні для постраждалих в Ічні зібрано 13 тисяч 700 гривень. Також 30 тисяч гривень відділ виділив для потерпілих із власного фонду.

На ці кошти, як зазначили у прес-службі відділу, будуть закуплені і передані до Ніжинської єпархії речі першої необхідності та засоби гігієни, а вже священнослужителі і волонтери єпархії передадуть гуманітарну допомогу безпосередньо постраждалим від надзвичайної ситуації в м.Ічня.

«Допомога необхідна постраждалим, котрі знайшли притулок у Миколаївському соборі, у храмах і монастирях Ніжинської єпархії або котрі ночують у пунктах евакуації, які організувала місцева влада», — сказав голова Відділу з соціально-гуманітарних питань УПЦ.

Протоієрей Владислав Діханов додав, що особливої домоги постраждалі від техногенної аварії на військовому арсеналі біля м.Ічня потребуватимуть тоді, коли почнуть повертатися до своїх зруйнованих домівок.

Тому збори коштів і гуманітарної допомоги тривають. «У людей зруйновані будинки, вибиті вікна і двері. Саме тому буде другий етап зборів. Кошти, які будуть зібрані під час другого етапу, підуть на відновлення житла потерпілих та на найнеобхідніше», — пояснили у прес-службі соціально-гуманітарного відділу УПЦ.

«Усі люди потребуватимуть тієї чи іншої допомоги», — резюмував протоієрей Владислав Діханов.

РЕКВІЗИТИ (відправляти з позначкою «Ічня») за посиланням.

Нагадаємо, що раніше ключар Миколаївського собору Ніжина протоієрей Володимир Хаваліц підкреслював, що насамперед постраждалим потрібні теплі речі, продукти харчування та ліки.

Допомога в натуральному вигляді продовжується прийматися в Миколаївському соборі за адресою: вул. Гоголя, 1 — із 7.00 до 21.00. Ключар собору прот. Володимир Хаваліц, (067)4603655.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 730

Залишити відповідь