Спроба легалізувати розкольників повинна бути рішуче засуджена — Предстоятель Церкви Чеських Земель і Словаччини

Блаженніший Митрополит Чеських Земель і Словаччини Ростислав запевнив на незмінності своєї позиції проти жорстокого втручання державної влади в Україні у внутрішні справи Церкви.

Про це йдеться у посланні Предстоятеля Церкви Чеських Земель і Словаччини від 11 жовтня 2018 року на ім’я Святішого Патріарха Московського і всієї Русі Кирила, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на Mospat.ru.

«У відповідь на Ваш лист від 1 жовтня 2018 р. хочу запевнити Вас, Ваша Святосте, у своїй незмінній позиції щодо того грубого втручання державної влади у внутрішнє життя Церкви, що відбувається в Україні, про що Синод нашої Помісної Церкви ясно висловився на своєму останньому засіданні 12 червня 2018 року», – зазначив Митрополит Ростислав.

«Світове Православ’я визнає єдиного канонічного Предстоятеля Української Православної Церкви – Блаженнішого митрополита Київського і всієї України Онуфрія. Цей факт від імені усіх присутніх неодноразово згадав і підтвердив Святіший Предстоятель Великої Христової Церкви Константинополя Вселенський Патріарх Варфоломій на Синаксисі Предстоятелів Помісних Православних Церков, який відбувся у Шамбезі (Швейцарія) з 21 по 27 січня 2016 року. Тому будь-яка спроба легалізувати українських розкольників з боку державної влади повинна бути рішуче засуджена усіма Предстоятелями Помісних Православних Церков», – йдеться у листі.

«З братньою Україною нас пов’язує не тільки близькість кордонів, а й кровна спорідненість жителів Підкарпатської Русі, і для нас болем у серці відгукуються скорботи наших не тільки єдиновірних, але й єдинокровних українських братів», – підкреслив Блаженніший Владика.

«Так як Православна Церква грунтується на принципі соборності, ми твердо переконані, що будь-які конфліктні ситуації й спірні питання, які загрожують єдності Православ’я, будуть вирішені соборно, у суворій відповідності загальноприйнятим церковним традиціям і священним канонам», – підсумував Предстоятель Церкви Чеських Земель і Словаччини.

Читайте також: Ніколи автокефалія не дарувалася схизматичним угрупуванням — ієрарх Православної Церкви Чеських Земель і Словаччини

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 4338

1 коментар

  1. Звертаємось до архієреїв УПЦ – є такий вихід із ситуації: УПЦ звертається до РПЦ і та дарує автокефалію УПЦ. І зробіть будь-ласка єдність українського православ”я, а не підігравайте Москві так дуже, бо і Ви несете відповідальність за ці події, що є сьогодні! Спасіть Господи!

Залишити відповідь