Нагороджено переможців кінофестивалю «Покров» (+відео)

11 жовтня 2018 року, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, у київському Будинку кіно відбулася церемонія закриття XVI Міжнародного фестивалю православного кіно «Покров». Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Під час закриття були нагороджені переможці і дипломанти православного кінофоруму «Покров».

На головні призи фестивалю претендували 70 фільмів з України, Білорусі, Грузії, Польщі, Боснії і Герцоговини, Індії, Сербії, США і Росії в номінаціях анімаційного, короткометражного, документального та повнометражного кiно.

Гран-прі фестивалю отримав документальний фільм «Свідки любові» (режисер Наталія Гугуєва).

Найкращі фільми були визначені в чотирьох номінаціях.

У номінації «Повнометражне ігрове кіно» перше місце отримала стрічка «Герасим» режисера Ростислава Мусаєва, другу премію — фільм «Помилки неофіта. Великий піст», третю — фільм «Агасфер».

Найбільше стрічок було представлено в категоріях «Короткометражне ігрове кіно» і «Документальне кіно».

Перше місце серед короткометражних фільмів було присуджено стрічці «Данька» режисера Юрія Морозова. Друге  місце — фільму «Новенький», трете — фільмам «Хороший день» і «Расходъ».

Кращим документальним фільмом була названа стрічка «Дорогою Світла» режисера Олександра Столярова. Друга премія була присуджена стрічкам «Мрія» і «Фомади», третє місце розділили фільми «На межі розуму» і «Дорога добра — 10 років».

Роботи на конкурс в номінації анімаційного кіно надали одразу п’ять студій — з України (з Дніпра), Боснії та Герцеговини, Сербії та Словенії. Кілька призових місць та дипломів виграли стрічки Дніпропетровського обласного дитячо-юнацького кіноцентру «Веснянка».

Перше місце у цій номінації виборов фільм «На початку було Слово» (реж. Якоб і Злата Попови, Сербія-Словенія). Другу премію отримала стрічка «Від серця до серця» (реж. 11-річна Анна Кононова, кіноцентр «Веснянка», Дніпро), третю премію — фільми «Сірість» (реж. 15-річна Дарина Додон, кіноцентр «Веснянка») і «Подарунки Сонця» (реж. 11-річна Марія Ажісламова, кіноцентр «Веснянка»).

Приз глядацьких симпатій отримала документальна стрічка «Святитель Іннокентій (Веніамінов). Повернення додому» режисера Марії Кельчевської.

Премію пам’яті відомого православного режисера Сергія Лосєва за кращу режисуру отримала Ірина Васильєва за документальний фільм «Втеча душі». Нагороду їй вручила дружина метра Міла Панкова.

«Господь благословив талантами творців фільмів, привів сюди глядачів цих фільмів… І за це ми дякуємо Йому і молимося, щоб і в подальші роки ми знову могли збиратися разом, дивитися стрічки про добро, віру, Церкву, спасіння і завдяки їм — хоч трохи наближатися до ідеалу, нашого Господа», — сказав у заключному слові архієпископ Обухівський Іона.

Голова журі Єгор Бенкендорф оголосив про закриття фестивалю «Покров».

Фільмом закриття фестивалю «Покров» стала стрічка «Павел, апостол Христа» (США, 2018, режисер: Ендрю Хайатт).

На сайті кінофестивалю «Покров» опубліковано список усіх переможців і дипломантів у різних категоріях.

Нагадаємо, цього року фестиваль православного кіно «Покров», урочисте відкриття якого відбулося 8 жовтня в Національній опері імені Тараса Шевченка, присвячений 30-річчю відродження Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.

Використано фото foma.in.ua.

Просмотров: 426

Залишити відповідь