Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив молебень з акафістом свята Покрову в Києво-Печерській Лаврі

Єпископи, духовенство та віряни УПЦ на чолі з Предстоятелем молитовно підтримали обитель перед загрозою можливих провокацій.

14 жовтня 2018 року, у день свята Покрову Пресвятої Богородиці, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив молебень з акафістом Богоматері на площі перед Успенським собором Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Молебень розпочався о 17:00. Інформаційно-просвітницький відділ транслював богослужіння на сторінці УПЦ у Фейсбук.

Його Блаженству співслужили намісник Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, архієпископ Фастівський Даміан, єпископ Білогородський Сильвестр, духовенство обителі та Київських духовних шкіл.

Разом зі священнослужителями молились вірні УПЦ, які на прохання намісника монастиря, митрополита Павла, у великій кількості прийшли, щоб підтримати Києво-Печерську обитель та стати на її захист у випадку можливих провокацій.

Віряни Української Православної Церкви знаходились та молились на території монастиря увесь день, засвідчуючи цим свою підтримку Києво-Печерської обителі.

Одночасно з богослужінням на площі перед Успенським собором біля воріт, які ведуть на Ближньопечерську вулицю, також відбувся молебень. Богослужіння звершив керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній. З митрополитом Антонієм молились єпископ Баришівський Віктор, духовенство єпархії та студенти КДАіС.

Після завершення молебню Предстоятель звернувся до вірян з архіпастирським словом. Зокрема, Блаженніший Владика подякував пастві за піднесені молитви та закликав молитись і самостійно:

Я щиро дякую вам, дорогі брати і сестри, за те, що ви прийшли сьогодні сюди, в це святе місце, це духовне серце нашої держави, нашої України, Святу Києво-Печерську Лавру, що ви сьогодні піднесли свої молитви сьогодні до Бога. Я прошу продовжувати ці молитви у себе вдома – келейні молитви. Ви повинні не тільки в храмі молитися, але й вдома в себе, але й на дорозі, всюди, де вас доля веде – завжди і скрізь повинні молитися Богові і просити, щоб Бог простив нас і благословив всіх нас. 

Нагадаємо, сьогодні вранці Предстоятель очолив святкове богослужіння у Свято-Покровському монастирі столиці.

Предстоятель УПЦ очолює молебень у Києво-Печерській лаврі

Gepostet von Українська Православна Церква am Sonntag, 14. Oktober 2018

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 4733

Залишити відповідь