Якщо кожен із нас переможе власне зло, то ніщо не здолає наш народ.

Про це сказав Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій під час проповіді в день свята Покрову Пресвятої Богородиці у Свято-Покровському монастирі, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Предстоятель зазначив, що сьогодні, коли світ наповнений злом і ненавистю, не потрібно впадати у відчай, а варто згадати, що «молитовний Покров Пресвятої Богородиці завжди простирається над людьми», і звернутися до Неї з молитвою.

«Потрібно згадати, що є в нас Молитовниця роду людського, роду християнського — це Пресвята Діва Марія, Яка завжди молиться за нас. Але для того, щоб Її молитва могла витягнути нас із болота, в якому ми загрузли, ми повинні прославляти Її Сина Господа нашого Іісуса Христа», — підкреслив Архіпастир.

Блаженніший Митрополит Онуфрій пояснив, що значить — прославляти Бога. «Це означає — дотримуватися Божественних заповідей. Хто творить Божественні заповіді, той прославляє Бога, тому що тоді його справи випромінюють добро, і люди, бачачи це, прославляють Бога. Особливо людина повинна намагатися терпіти один одного, тому що сьогодні нам дуже не вистачає взаємного терпіння», — сказав зокрема Владика.

Предстоятель також пригадав про ті моменти, коли в нас не вистачає терпіння до тієї людини, яка чинить погано, і ми навіть докоряємо Богу, мовляв, Він зволікає з покаранням. Блаженніший владика зауважив: «У Бога море любові. Якщо Бог терпить людину, хоча вона, може, нам шкодить, ми теж повинні терпіти її… Ми не можемо на себе покладати функції Бога — творити суд над людиною. А повинні ту людину і себе віддати в руки Божі, тому що Бог вміє павших наставляти і тих, хто живе правильно, стверджувати у правді».

Насамкінець Митрополит Онуфрій побажав, щоб Господь, молитвами Богоматері, допомагав нам переборювати власне зло. «Якщо ми навчимося перемагати своє внутрішнє зло, тоді станемо переможцями як народ, і ніщо не зможе нас ані знищити, ані зломити, ані перемогти», — додав Владика.

А допомагає у цій боротьбі і наближає до вічного спасіння, за словами Архіпастиря, саме Іісусова молитва, яку людина повинна постійно промовляти, і життя за заповідями.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1352

Залишити відповідь