У Мілані відзначили 1030-річчя Хрещення Київської Русі

11-12 жовтня 2018 року, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, делегація Української Православної Церкви на чолі з головою Представництва УПЦ при міжнародних європейських організаціях єпископом Баришівським Віктором провела ряд святкових заходів у Мілані (Італія) в рамках відзначення у 2018 році 1030-річчя Хрещення Київської Русі. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

11 жовтня єпископ Віктор очолив Божественну Літургію у базиліці святого Амвросія, де знаходяться мощі святителя Амвросія, єпископа Медіоланського. Богослужіння звершувалося церковнослов’янською, українською, молдавською, італійською та грецькою мовами. Його Преосвященству співслужили настоятель парафії святителя Амвросія Медіоланського архімандрит Амвросій (Макар), настоятель грецької громади м. Мілан архімандрит Феофілакт (Вітсос), настоятель болгарської громади м. Мілан протоієрей Стефан Полікаров, клірики Богородської єпархії та гості у священному сані. За богослужінням співали академічний хор Київської духовної академії і семінарії під керівництвом архімандрита Леонтія (Тупкало) та хор парафії на честь святителя Амвросія, єпископа Медіоланського.

Того ж дня ввечері відбувалася зустріч представників УПЦ з молоддю та прихожанами Свято-Амвросіївської парафії м. Мілан.

12 жовтня єпископ Баришівський Віктор звершив Божественну Літургію на парафії святителя Амвросія Медіоланського у співслужінні настоятеля архімандрита Амвросія (Макар), настоятеля парафії у м. Леняно протоієрея Леоніда Михайлова, кліриків та гостей парафії у священному сані. За богослужінням, що звершувалось кількома мовами, співав академічний хор КДА і С.

Ввечері у актовій залі Міланського університету відбувся святковий захід та виставка. Зі словами до присутніх звернулися єпископ Баришівський Віктор, архімандрит Амвросій (Макар), настоятель грецької громади м. Мілан архімандрит Феофілакт (Вітсос), настоятель румунської громади м. Мілан протоієрей Траян Вальдман, ігуменя Серафима (Шевчик) та інші запрошені гості. У своїй промові владика Віктор, зокрема, зазначив: «Володимирове Хрещення – це наша П’ятидесятниця, адже в Дніпровських водах народилася соборна і апостольська Церква Київської Русі, правонаступницею якої сьогодні є Українська Православна Церква під очоленням Блаженнішого Митрополита Онуфрія». Далі прозвучали церковні і народні піснеспіви у виконанні академічного хору КДА і С та хору парафії святителя Амвросія Медіоланського. Завершився вечір концертною програмою переможця «Голосу країни-2017» протоієрея Олександра Клименка.

Нагадаємо, 9 жовтня святкові заходи з нагоди 1030-річчя Хрещення Київської Русі відбулися в Раді Європи та духовно-просвітницькому центрі ставропігійної парафії на честь Всіх святих у Страсбурзі.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1170

Залишити відповідь