Митрополит Євлогій: За провокацію проти Церкви в Сумах несе відповідальність місцева влада

16 жовтня 2018 року митрополит Сумський і Охтирський Євлогій направив листи голові Сумської обласної державної адміністрації М.О.Клочку та Сумському міському голові О.М.Лисенку, в яких дав оцінку провокації, що вчинили радикально налаштовані особи під час проведення Божественної літургії на місці зруйнованого Покровського храму м. Суми. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на прес-службу єпархії.

Зокрема, митрополит Євлогій підкреслив у листах, що губернатор та мер «несуть персональну відповідальність за цинічну поведінку осіб, налаштованих на дестабілізацію громадського спокою та миру в Сумах», та «за гріх наруги над Церквою Христовою», яка була вчинена радикалами через бездіяльність керівників міста та області.

Також владика зазначив, що голова обласної державної адміністрації та міський голова «не лише мають права, а й обов’язки подбати про те, щоб уникнути напруги в обласному центрі на тлі порушення прав громадян на вільне сповідування своєї віри, вшанування зруйнованих храмів, хоча б із міркувань звичайної людської порядності, якщо не власних християнських переконань».

Нагадаємо, що 14 жовтня цього року група невідомих спробувала зірвати богослужіння на місці зруйнованого Покровського храму, що кожного року відбувається в Сумах з нагоди свята Покрову Пресвятої  Богородиці. Віруючі сумчни змушені були терпіти спеціально влаштований на цей час «концерт», у той час як співробітники правоохоронних органів ніяк не реагували на ці дії.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1347

Залишити відповідь