В УПЦ вийшов третій номер журналу для священиків «Пастир і паства»

До свята Покрову Божої Матері вийшов третій номер журналу для священиків «Пастир і паства». Головна тема випуску: вірність Церкві в часи випробувань. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Журнал «Пастир і паства» виходить з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія і є офіційним друкованим виданням Української Православної Церкви адресованим духовенству.

У передмові до третього номеру журналу Митрополит Онуфрій сказав: «Священик – це пастир, а пастир завжди йде попереду тих, кого пасе и перший зустрічає і вовків, і крадіїв, і будь-яку іншу небезпеку. Так повинні робити й ми – захищати своє стадо від тих, хто бажає його розхитити».

Відкриває третій номер журналу інтерв’ю Блаженнішого Митрополита Онуфрія: «Держіться тієї Церкви, яка зберігає чистоту Православ’я», у якому Предстоятель відповідає на питання пов’язані зі спробою влади створити автокефальну українську церкву шляхом дарування Томосу розкольницьким угрупуванням. В непрості часи, які переживає зараз Церква в Україні пастир повинен своєю молитвою, смиренням та любов’ю до Бога переконувати людей у тому, що Церква об’єднує віруючих навколо Христа, якими б різними не були люди за своїм характером, темпераментом чи світоглядом.

Стаття митрополита Бориспільського і Броварського Антонія (Паканича) присвячена проблемі правильного розумінні місії Церкви в світі. Єпископ Віктор (Коцаба) ділиться міркуваннями про те, чи є благом для Церкви намагання політиків, громадських діячів та пересічних громадян штучно створити «Єдину Помісну Церкву» в Україні. Протоієрей Сергій Ющик аналізує загрози, які виникають тоді, коли християнство стає офіційною релігією у державі.

Протоієрей Олексій Добош аналізує сучасний стан релігійного життя в Західній Європі, моделі взаємодії Церкви із державою та суспільством.

Історичний нарис передачі Київської Митрополії до Московського Патріархату у 1686 році містяться у статті А. Власова «Передача Київської митрополії у 1686 році: як це було та чи можливий зворотній хід?».

Ці та інші публікації – у третьому номері журналу.

Журнали розіслані в єпархіальні управління в кількості, що відповідає числу духовенства кожної єпархії. Видання призначене для безкоштовного розповсюдження.

Нагадаємо, у мережі Теlergram створена група «Пастир & паства», з якої можна дізнатися найактуальнішу інформацію з життя Церкви.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 2100

Залишити відповідь