У Неділю 21-у після П’ятидесятниці Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив Божественну літургію у Києво-Печерській Лаврі (+відео)

21 жовтня 2018 року, у Неділю 21-у після П’ятидесятниці, день пам’яті святих отців VII Вселенського Собору, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію у храмі на честь преподобних Антонія і Феодосія Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Його Блаженству співслужили намісник Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, голова Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ митрополит Луганський і Алчевський Митрофан, архієпископ Гурій (Кузьменко), архієпископ Бучанський Пантелеімон та братія обителі у священному сані.

Після читання Святого Євангелія Предстоятель звернувся до пастви зі словом проповіді. Блаженніший Владика пояснив вірним буквальне та духовне значення чуда воскрешення Господом сина наїнської вдови, розповів про молитву, яка є показником духовного стану людини, та про шанування ікон, що захищали отці VII Вселенського Собору.

За богослужінням була піднесена сугуба молитва про мир в Україні та про єдність Православної Церкви.

Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив дві хіротонії: ієрейську – над кліриком храму прп. Сергія Радонезького 1-го Дарницького благочиння дияконом Іоанном Савченком та дияконську – над випускником Київської духовної академії Іллею Дудою.

Напередодні Предстоятель очолив всенічне бдіння у цьому ж храмі.

Просмотров: 2121

Залишити відповідь