У Києві віряни УПЦ стали на захист свого храму від посягань «священиків Київського патріархату»

Попри усі декларації «УПЦ КП» про недопущення незаконних дій щодо храмів Української Православної Церкви, відбулася спроба проникнення кліриків цієї організації в одну із столичних церков.

Сьогодні, 23 жовтня 2018 року, троє чоловіків, з них двоє «священнослужителів Київського патріархату» намагалися обманом потрапити у Свято-Анастасіївський храм при Бучанській виправній колонії строго режиму № 85 в м. Києві. На заваді їм стала громада. Про це у своєму коментарі для Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ розповів настоятель храму, заступник голови відділу в справах молоді з питань тюремного служіння протоієрей Миколай Могильний.

«Сьогодні троє людей, з них двоє «священики Київського патріархату» досить наполегливо і нахабно намагалися проникнути в храм святої Анастасії Узорішительниці. Дізнавшись, що це клірики «УПЦ КП», громада тюремного храму стала на його захист і не пустила провокаторів», — зазначив священик.

«Староста та парфіяни на усі аргументи відповіли, що не потребують їхньої присутності. «Ми за вас і свічки поставимо, і помилимося, а ви йдіть з Богом, нам це не треба», – сказали», — розповів протоієрей Миколай.

На його переконання такі дії представників «УПЦ КП» явно свідчать про настрої, протилежні тим, що декларує їхнє керівництво.

Бучанська виправна колонія №85. 2011 рік

«Нам обіцяють, що все буде тихо-мирно, ніяких захоплень, а тут хочуть в храм потрапити. Де ви були усі 20 років існування цього храму?», — пояснив настоятель.

В Свято-Анастасіївському храмі, який діє при Бучанській виправній колонії вже більше 20-ти років, постійно ведеться душпастирська та місіонерська робота.

«Тут регулярно звершуються богослужіння, сповідаються, причащаються ув’язнені. Є потужна громада, — розповів отець Миколай, — кілька священиків та співробітники Місіонерського відділу УПЦ проводять щосуботи читання, діє катехізаторська школа, у якій викладачі займаються з ув’язненими. Невже ці люди, що прийшли сьогодні, сподівалися, що громада їх прийме?».

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 5669

1 коментар

  1. Правильно, этих лжеслужителей от Киевского патриархата надо гнать. Наглые типы, только и ищут, что захватить, украсть. Настоящие разбойники.

Залишити відповідь