У Київських духовних школах розпочались урочистості з нагоди дня пам’яті прп. Нестора Літописця

8 листопада 2018 року, напередодні дня пам’яті преподобного Нестора Літописця, у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі розпочались традиційні щорічні урочистості з нагоди Актового дня Київської духовної академії і семінарії. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Преподобний Нестор Літописець є Небесним покровителем Київської духовної академії. У день його пам’яті в духовних школах проходить урочистий річний акт.

В Академічному храмі на честь Різдва Пресвятої Богородиці у співслужінні академічного духовенства перший проректор Академії протоієрей Сергій Ющик звершив літію за спочилими викладачами та вихованцями Київських духовних шкіл. За богослужінням молилися ректор Київської духовної академії і семінарії єпископ Білогородський Сильвестр, гості, студенти та вихованці КДАіС.

Після літії владика Сильвестр очолив традиційний святковий молебень перед мощами преподобного Нестора. Богослужіння було звершено у Хрестовоздвиженському храмі Києво-Печерської Лаври.

Нагадаємо, внаслідок провокації в аеропорту “Київ” ректор Московської духовної академії архієпископ Верейський Амвросій, не зможе взяти участь в урочистостях.

Просмотров: 1477

Залишити відповідь