Предстоятель: Бог на першому місці, а на другому — все інше (+відео)

Про це сказав Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій під час недільної проповіді в Києво-Печерській Лаврі, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Предстоятель розповів на прикладі Євангельської історії про зцілення Іісусом Христом гадаринського біснуватого (Лк. 8: 26-39) про те, як людина має відноситися до Бога.

Архіпастир пояснив, чому жителі Гадаринської країни, ставши свідками дива зцілення, повели себе незрозуміло — не взмолилися до Господа, а прогнали Його. «Дивною людину робить гріх, — підкреслив Владика. — Ці жителі були євреями, і, за законом, не мали права розводити свиней на своїй землі… Але в них було багато стад свиней, і вони боялися, що Спаситель прийде і погубить їхні стада. Тобто люди поставили свій бізнес вище Бога… Вони хотіли, щоб Бог допомагав їм заробляти гроші беззаконним шляхом. У житті ми завжди повинні ставити Бога на перше місце, а на друге — все інше».

Блаженнійший Митрополит Онуфрій порадив, як прийняти правильне, істинне рішення, якщо людина опинилася перед складним вибором. «Ми маємо спитати в молитві у Бога, як правильно вчинити, яка Твоя воля?», — сказав Блаженніший владика.

За словами Предстоятеля, «ми повинні робити так, як Бог хоче», навіть якщо над нами будуть сміятися і зневажатимуть, тому що лише «Божа правда принесе плід радості і миру», а все інше приведе нас до розпачу та погибелі.

Також, як додав Митрополит Онуфрій, та людина, яка не виконує волю Божа, лише виглядає героєм, а насправді — «боягуз і ворог своїм дітям, онукам і собі самому», — резюмував Архіпастир.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 657

1 коментар

  1. Много сил Владыке сейчас – пожелания из за западной и северной границы! Бог да поможет на Вашем крестном, многоскорбном пути.

Залишити відповідь