12 листопада 2018 року в Міністерстві освіти і науки України відбулося урочисте засідання з нагоди 10-ї річниці заснування Громадської ради з питань співпраці з церквами та релігійними організаціями при МОН. З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія в засідання взяли участь голова Учбового Комітету при Священному Синоді УПЦ архієпископ Ніжинський і Прилуцький Климент та віце-ректор Полтавської місіонерської духовної семінарії єпископ Новосанжарський Веніамін. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Від імені Предстоятеля УПЦ архієпископ Климент привітав Міністра освіти і науки України Лілію Михайлівну Гриневич та членів Громадської ради із ювілейним засіданням, а також побажав Божої допомоги у подальших звершеннях на благо Української держави та розквіту духовності молодого покоління.

Окрім того, владика Климент розповів про відгуки, які він отримує в різних регіонах України від випускників духовних закладів, які мали можливість отримати державне визнання своїх дипломів та застосувати їх для реалізації своїх знань та компетенції.

Присутні також привітали заступника голови Громадської ради Юрія Євгеновича Решетнікова із 50-річчям від дня народження. Пані Міністр вручила Ю. Решетнікову почесну грамоту Кабінету Міністрів України за визначний внесок в роботу Міністерства освіти і науки.

Громадську раду з питань співпраці з Церквами та релігійними організаціями при Міністерстві було утворено в жовтні 2008 року відповідно до наказу МОН від 20.10.2008 р. № 941 та за ініціативою церков і релігійних організацій України з метою сприяння всебічному забезпеченню свободи совісті та подальшої гармонізації державно-конфесійних відносин в галузі освіти, підтримання постійного діалогу із церквами та релігійними організаціями, більш  ефективного  використання  їхнього  потенціалу  у виховному процесі.

 Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 2441

Залишити відповідь