Заява Собору єпископів Української Православної Церкви щодо зустрічі з Президентом України П. О. Порошенком

За ініціативи Президента України П. О. Порошенка на 13 листопада 2018 року була запланована його зустріч з єпископатом Української Православної Церкви в приміщенні Національного центру ділового та культурного співробітництва «Український дім».

З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія на домовлену дату єпископат Української Православної Церкви зібрався в Києво-Печерській Лаврі. В цей же день було проведене екстрене засідання Священного Синоду Української Православної Церкви, який прийняв рішення скликати Собор єпископів Української Православної Церкви.

Обговоривши стан церковно-державних стосунків, публічні заяви очільників держави, які можна розцінювати як такі, що були спрямовані проти Української Православної Церкви, взявши до уваги настрої та думки церковного народу та духовенства, а також виходячи з того, що церковні питання мають обговорюватися на церковній території, Собор єпископів Української Православної Церкви прийняв рішення зустрітися з Президентом, але не в «Українському домі», а на території Києво-Печерської Лаври. Про це рішення Собору єпископів було одразу повідомлено Президенту. Однак, Президент від зустрічі відмовився.

З огляду на ці обставини, Собор єпископів Української Православної Церкви підтверджує свою готовність до зустрічі з Президентом України, але на церковній території.

13 листопада 2018 року,

Київ

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 22429

14 коментарів

  1. Спасибо, дорогие владыки! За мужество, за мудрость, за любовь к Церкви!

    Однозначно, готовилась гнусная провокация.

    1. дійсно готувалася провокація з боку УПЦ МП, про що і свідчить перенос міста зустрічі та термінове скликання Собору

      1. Про місце проведення зустрічі з президентом було відомо 9 листопада у відповідному циркулярі керуючого справами УПЦ, тому не потрібно спекулювати на даній темі. Більше того про проведення зустрічі саме в Києво-Печерській лаврі адміністрація знала також заздалегідь. Я думаю, що одна людина може себе пересилити та приїхати в серце нашого православ’я. де ще й чекають на цю зустріч 83 архієрея!

  2. Если бы знал и верил Петр Порошенко, что святой апостол Петр, чье имя он носит, не может помогать ему в его не правильных словах, делах и даже помыслах, если они не ведут и не сохраняют мир и любовь между людьми в Украине, если они направлены против единой в Украине каноничной УПЦ, – уже представительницы народа Украины во Вселенском Православии (что еще надо?), – то не может он получить помощи в таких своих действиях ни от своего небесного покровителя св. ап. Петра, ни от самого Триединого Бога, к Которому только может св. ап. Петр обращаться и просить, если даже сам Петр Порошенко не просит их.? (но тогда кого он просит? и какой дух его направляет, если не Святой Дух Божий?) Поэтому помолимся и о р. б. Петре – да вразумит его св. ап. Петр на путь правды и справедливости Божьей, а не мирской, на деятельность по примирению с каноничной УПЦ, со всем народом и не только в Украине, с покаянием и любовью истинной – с Богом … Да услышит нас св. ап. Петр и по молитвам его к Богу да управит путь р. б. Петра в Свято-Троицкую Киево-Печерскую лавру …
    Господи, помоги!

  3. Тут деякі коментатори плутають Христа з розкольником православ’я Кирилом Гундяєвим, як і Софію Київську мабуть плутають із Кремлем. Схоже, голова і серця багатьох москвофільствуючих заполонені імперськими бісами, тож поведінка Онуфрія та іже з ним увійде в аннали історії, як колись улюбленця Андрія Боголюбськеого єпископа Федорця. Того стратили фізично, а Онуфрій та ним спокушені стратили (чи тільки у процесі страчення?) себе самі духовно.

  4. 300 років тому було канонічного підпорядкувати Київську метрополії Москві? Неканонічно, що виходить їм можна було,. А нам ні.

  5. Знову повідомлення видалили ???
    Скажіть людям правду!
    1. Що ви ніяка не українська церква
    2. УПЦ (МП ) – це не автокефальна церква, а просте релігійна організація на території України, яка є невід’ємною (невідокремною) частиною РПЦ .
    Своєю відмовою від спілкування про об’єднання , ви просто підтвердили , що залишились тим Исавом , який “продав своє первородство”

  6. Украинская Православная Церковь является единственной Канонической Церковью на территории Украины. Второй не дано и не будет. А, Порошенко просто испугался приезжать в Лавру, как демоны боятся Креста Животворящего. Музей В.И. Ленина (ныне Украинский дом), Президенту Украины просто ближе “по духу”, можно сказать “украинский демонат”, там и всю нечисть можно собрать вместе со всякими раскольниками и автофикалию обсуждать. А, если действительно, то церковный вопрос, это не компетенция Президента вообще, пусть почитает хотя бы Конституцию Украины, и займется решением насущных социально-экономитческих проблем.

    1. Ні одна помісна автокефальна церква ( яка є в диптиху) , не буде напряму, як з рівною, спілкуватися з УПЦ ( МП).
      Бо такої церкви – не існує. Це частина РПЦ.
      Навіть в Естонської ( яка підпорядкована мп) , Грузинської , та Чеських земель і Словаччини , більше прав , чим у УПЦ (МП).
      Кажуть , що УПЦ (МП) – автономна церква.
      То , чому ії немає , навіть в диптиху РПЦ?
      Тому не плекайте ілюзій пане Андрій , щодо УПЦ ( МП) , та вивчайте матчасть.
      ——
      А всім ієрархам , не залежно від того , у кого яка позиція , щодо автокефалії , і хто як голосував на на недавньому Соборі УПЦ ( МП), хочу сказати :
      Ви , на порозі історичної події , і після рішення синоду Константинопольського Патріархату ,ви ( вже) – не під законом Москви..
      Тому , або будете творцями цієї історії – своєї церкви , своєї країни , свого життя , або вона ( історія ) вас просто розчавить.
      Тому хай Бог вас благословить , щоб ви прийняли дійсно правильне рішення!

Залишити відповідь