Не піддаватися маніпуляціям, а замість прапорів взяти до рук молитвослови – архієпископ Сєверодонецький

Архієпископ Сєверодонецький і Старобільський Никодим розповів про стривоженість вірян на Сході спробами політиків відкрити «церковний» фронт, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на сайт Сєверодонецької єпархії.

Відповідаючи на питання єпархіальної прес-служби про те, як сєверодонецька паства відноситься до останніх подій в житті Православ’я в Україні, архієрей зазначив, що «у Сєверодонецькій єпархії все спокійно, але люди стривожені».

«Все життя ходила людина до храму, брала участь в таїнствах, а тут з екранів телевізорів їй кажуть, що її Церква вже нібито скасована. Тут і найспокійніший обуриться! – пояснив владика. – А потім, на додаток до всього, ще й Президент скаже «вам тут нічого робити» і відправить парафіян канонічної Церкви до сусідньої країни … Громадян України! Тільки тому, що держава створює свою церковну структуру і, мабуть, для обраних українців».

Спростовуючи безглуздий наклеп, архієпископ Никодим закликав обвинувачів УПЦ згадати події 2014 року, коли «в Сєверодонецьку (сучасній Луганській області) архієрей УПЦ закликав  городян до розсудливості, не піддаватися маніпуляціям, а замість прапорів взяти до рук молитвослови і молитися за мир».

«Однак тепер на нас всіх повісили ярлик ворога, а за великим рахунком, ми стали просто іграшками у великій політичній грі», – зауважив Преосвященний владика.

Архієрей висловив переконання, що єдино дієву відповідь на провокації в бік Церкви можна знайти в молитві та духовній єдності віруючих. «Сьогодні, як і чотири роки тому, свою паству я закликаю до молитви і смирення. Єдність пізнається у вірі і послусі. І ми, священнослужителі, залишаємося вірними своїй присязі служити Господу та Його істині», – підкреслив архієпископ Никодим.

Просмотров: 1567

1 коментар

  1. Главное сейчас, это держаться всем верующим Канонической УПЦ вместе, спокойно и уверенно с молитвами в душе, и не пускать к себе в души скрябущихся демонов.

Залишити відповідь