Два плакати та кілька активістів біля житомирського собору — чергова невдала провокація прихильників «томосу»

18 листопада 2018 року, через деякий час після завершення недільного богослужіння, поблизу Спасо-Преображенського кафедрального собору у Житомирі зібралось близько десятка так званих активістів із двома плакатами у підтримку «томосу». Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сторінку у фейсбук митрополита Никодима.

У цей час у собор на молитву прийшли священики та декілька сотень вірян, причому ніяких попереджень про додатковий збір не було, повідомляється на сторінці керуючого Житомирською єпархією.

«Духовенство із православними житомирянами молились. Разом зі всіма молився правлячий архієрей, митрополит Житомирський і Новоград-Волинський Никодим, — зазначають у Житомирській єпархії. — Після завершення молебну Владика звернувся до присутніх у соборі із промовою».

Зокрема, архіпастир запевнив усіх у своїй відданості УПЦ та її Предстоятелю, закликав духовенство та мирян посилити молитви та благословив триматися посту кожного понеділка.

Після певного проміжку часу так звані активісти розійшлися, йдеться у повідомлені.

Нагадаємо, 17 листопада у Кривому Розі група провокаторів штурмували резиденцію митрополита Криворізького і Нікопольського Єфрема. Мітингувальники принесли плакати з гаслами, які вони згодом розвісили на воротах і паркані та, поспілкувавшись із представником поліції, розійшлися.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1562

2 коментарі

  1. Очередная провокационная акция кучки т.н. “украинских активистов”- атеистов. Которые думают, что “Томас”, это имя какого-то украинского героя.

Залишити відповідь