У Волинській єпархії відповіли на заклики взяти участь в «об’єднавчому Соборі»

Вчора вранці, 21 листопада 2018 року, представники «Правого сектору» та інших організацій Луцька звернулися із закликом до архієреїв УПЦ взяти участь в т.з. об’єднавчому соборі та підтримати автокефалію. Своє звернення вони лишили в управління Волинської єпархії, повідомляв lutsk.rayon.in.ua. Відповідь на звернення активістів для місцевих ЗМІ дав прес-секретар єпархії цього ж дня. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Протоієрей Олег Точинський прокоментував ситуацію інформагенству «Конкурент» так: «Ми щиро радіємо, що різні громадські організації вболівають за долю українського і світового Православ’я. Разом з тим, ми також вважаємо, що оскільки це питання церковного характеру, то воно повинно залишатись в межах компетенції Церкви чи Церков, які зараз є сторонами у ситуації, що склалась. Зрештою, представників УПЦ КП та УАПЦ ніхто не обмежує в праві на об’єднання та здобуття якихось нових статусів. Проте позиція Волинської єпархії УПЦ в цілому та єпископа Нафанаїла зокрема, цілком тотожна тій, яка була висловлена на Соборі єпископів Української Православної Церкви від 13 листопада 2018 року».

Видання опублікувало й позицію єпископа Волинського і Луцького Нафанаїла, яку він озвучував раніше.

«Є офіційна позиція нашого Синоду, нашого Блаженнішого, який зустрічався із Президентом. У мене така ж позиція. Вона дуже проста: той статус, який є, нас влаштовує. Він нам дає можливість звершувати славославіє Бога, спасатися, бути со Христом. Хай усі церкви ідуть до нас, ми всіх приймаємо», – сказав владика.

Нагадаємо, глава Юридичного відділу УПЦ протоієрей Олександр Бахов у своєму інтерв’ю Інформаційно-просвітницькому відділу повідомив, що сьогодні відбувається тиск на єпископів Української Православної Церкви, з метою примусити до участі в «об’єднавчому Соборі».

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 2774

2 коментарі

  1. “Своє звернення вони лишили в управління Волинської єпархії” – да-а, грамотные “активисты”, под стать нынешним временам. По ЗУ “Про звернення громадян” любое официальное обращение должно быть подписано конкретными людьми. Если это обращение от организаций, оно должно быть официально зарегистрировано и иметь подпись ответственного лица. Иначе это не “звернення”, а ничего не значащая бумажонка от анонима. Очень надеюсь, что подобные “визиты” снимаются на видео. Ещё лучше -стрим и тут же в Сеть.

  2. Скорбноизвестный канал тсн состряпал очередное что-то во славу ЕПУЦа; во-первых, от лица владыки Софрония сообщили о некоем “старославянском”, от которого собираются полностью отказываться в пользу мовы; во-вторых, отказываются и от некоей “российской церкви”, которая их достала. Короче, братаны, вот она – довгоочікувана свобода, дождались. Правда, когда уточняешь у прихільників томаса, от чего именно свобода, то разговор быстро заканчивается, ибо становится очевидным, что освободились от Спасителя в пользу Ворфаламея. Отакое. А владыку жаль; явно, он имел ввиду что-то важное для него, но грубо вырванные из контекста и оборванные фразы извратили смысл его личных роздумий. Нет сомнений, что на бедах православных кто-то обогатится и возвысится – в этом суть нравственного разложения.

Залишити відповідь