У день пам’яті преподобного Варлаама Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив Літургію в Києво-Печерській Лаврі (+відео)

2 грудня 2018 року, у Неділю 27-му після П’ятидесятниці, день пам’яті преподобного Варлаама, ігумена Печерського, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію в Хрестовоздвиженському храмі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

Його Блаженству співслужили намісник Києво-Печерської обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, архієпископ Гурій (Кузьменко), архієпископ Бучанський Пантелеімон, єпископ Білогородський Сильвестр та духовенство монастиря.

Після читання Святого Євангелія Предстоятель звернувся до пастви зі словом проповіді. Блаженніший Владика пояснив вірним притчу про нерозумного багатія, яка читалася в євангельському зачалі. “Ця Євангельська притча говорить про те, що багатство, яке Бог дає людині для володіння, Він дає не тільки для того, щоб людина вжила його для свого задоволення, але щоб вона поділилася з тими, хто його потребує, хто бідний і злиденний”, – наголосив Блаженніший Митрополит Онуфрій. Архіпастир також розповів про відмінності між освіченістю, життєвою мудрістю і премудрістю духовною.

За богослужінням була піднесена сугуба молитва про мир в Україні та про єдність Православної Церкви.

Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив хіротонію у диякона Антонія Ковшара, студента I курсу магістратури Київської духовної академії.

На завершення богослужіння був звершений молебень і проспівано величання біля раки з мощами преподобного Варлаама, ігумена Печерського. Після чого Архіпастир привітав паству з недільним днем та благословив усіх.

Напередодні Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив всенічне бдіння у храмі на честь преподобних Антонія і Феодосія Києво-Печерської Лаври. 

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 2223

Залишити відповідь