Митрополит Анатолій звернувся до Президента РФ із проханням допомогти у звільненні українських моряків

Митрополит Сарненський і Поліський Анатолій, на прохання віруючих Української Православної Церкви, звернувся до Президента РФ із проханням посприяти у звільненні моряків в Україну. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на прес-службу Сарненської єпархії. 

«Я не можу давати оцінку політичним подіям, але мій християнський обов’язок, як архієрея Православної Церкви, об’єднаних одним Христом двох сусідніх народів і держав, зобов’язує мене, як і моя християнська совість, співчуття до постраждалих моряків та їх сімей, і не мовчати, коли страждають люди та їхні близькі, враховуючи, що один із моряків родом із Полісся», — підкреслив владика.

За словами митрополита Анатолія, саме це, а також біль, що викликають «сльози дітей, котрі не побачать більше своїх батьків», та стареньких батьків, котрі «втратили своїх синів», зобов’язує владику звернутися до Президента РФ — «з проханням про звільнення наших моряків із полону, щоб вони змогли зустріти Різдво Христове зі своїми люблячими».

Нагадаємо, раніше митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел закликав Предстоятеля Руської Православної Церкви Святішого Патріарха Московького і всієї Русі Кирила допомогти якнайшвидшому поверненню затриманих моряків в Україну.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 176

Залишити відповідь