Патріарх Варфоломій не має жодних прав скликати в Україні церковні зібрання — Священний Синод

Священний Синод Української Православної Церкви, засідання якого відбулося 7 грудня 2018 року в Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі під головуванням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, наголосив, що Константинопольський Патріарх не має жодного канонічного права скликати будь-яке зібрання в Україні (Журнал №41). Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Священний Синод також підкреслив, що Патріарх Варфоломій не має права викликати на такі зібрання архієреїв Української Православної Церкви.

Запланований «об’єднавчий собор» вважається незаконним зібранням, оскільки в ньому братимуть участь представники розкольницьких угрупувань.

У зв’язку з цим та на підставі Постанови Собору єпископів від 13 листопада 2018 року, єпископату, духовенству, чернецтву і мирянам Української Православної Церкви брати участь у так званому об’єднавчому соборі не благословляється, йдеться у документам за результатами рішення Синоду.

Священний Синод особливо звертає увагу, що ніхто з числа священнослужителів чи мирян не уповноважується представляти Українську Православну Церкву на цьому зібранні.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 5999

1 коментар

  1. СОБОРНЫЕ КОНОНИЧЕСКИЕ РЕШЕНИЯ Церкви Христовой:
    Именно по этому, что из Церкви Христовой исходят такие решения и документы…, Она (Церковь Христова) исповедуется в Символе веры, – Верую во Едину СВЯТУЮ Соборную и Апостольскую Церковь! – Исповедуется этот Церковный ДОГМАТ на каждом Богослужении на Литургии, – поется всеми Христианами находящимися в этой Единой Святой Христовой Церкви!
    Все остальные, кто не с Ней (не с Единой Святой Соборной…), зовутся Церковью лукавнующих (а сначала, – лжесоборами), – таких Господь изблюет из уст Своих…!
    Церковь есть Тело Христово – по учению апостолов, – Церковь столп утверждение истины, а Ее Соборные решения, – уста Господни! А в отдельного человека, Церковь не верит. Церковь Христова верит, в Соборные канонические решения…, – и с такими решениями Дух Святой! По этому о Церковном Соборе сказанно, – изволеся Духу Святому и нам!

Залишити відповідь