Відбулось чергове засідання Священного Синоду Української Православної Церкви (+ЖУРНАЛИ, відео)

7 грудня 2018 року в резиденції Предстоятеля УПЦ на території Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври відбулось останнє у 2018 році засідання Священного Синоду Української Православної Церкви, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Засідання очолив Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій. Постійними членами Священного Синоду є: митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел, митрополит Сімферопольський і Кримський Лазар, митрополит Хустський і Виноградівський Марк, митрополит Донецький і Маріупольський Іларіон, митрополит Камʼянець-Подільський і Городоцький Феодор, митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, митрополит Луганський і Алчевський Митрофан, секретар Священного Синоду УПЦ, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній; тимчасові члени Синоду: митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій; архієпископ Бердянський і Приморський Єфрем; єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл.

Під час роботи останнього у 2018 році засідання Священного Синоду УПЦ були заслухані звіти Синодальних установ Української Православної Церкви.

З Журналами засідання можна ознайомитися ТУТ.

Нагадаємо, попереднє засідання Священного Синоду відбулося 13 листопада цього року. Раніше повідомлялося, що Предстоятель та архієреї УПЦ помолилися за Божественною літургією перед початком Синоду.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 11900

6 коментарів

    1. ВІН відвернувся від вас бо заклякли ви в гордині і відвернулись від Церкви-Матері та пішли за мачухою, а це шоях до схизми а не єдності православної.

  1. Анатолий, в очередной раз хочу уточнить ваш невнятный камент: кто кому Мать и кто от кого отвернулся? Украинская Православная Церковь счастливо живёт в Единой Святой Соборной и Апостольской Церкви, наш Предстоятель – один из самых уважаемый иерархов Вселенского Православия! Нынешняя ситуация (мягко говоря) возникла не по нашей инициативе, кто её создал – тот пусть и разруливает; людям же Творец дал абсолютную свободу выбора – быть с Ним или без Него. Для правильного выбора Он создал Церковь, в которой мы, повторюсь, равноправно со всеми живём.
    “С Небесе призре Господь, виде вся сыны человеческия. … Создавый на едине сердца их, разумеваяй на вся дела их. Не спасется царь силою многою, и исполин не спасется множеством крепости своея. Лож конь во спасение, во множестве же силы своея не спасется. Се очи Господни на боящыяся Его, уповающие на милость Его… Душа же наша чает Господа, яко Помощник и Защититель наш есть. Яко о Нем возвеселится сердце наше, и во имя святое Его уповахом”, Пс.32.

  2. Спаси Вас Господи, дорогие Вы наши участники Синода , что стоите в вере и не поддаетесь на искушения, происходящие в частности от Варфоломея . Варфоломей или не ведает, что творит, или если понимает, то много вопросов возникает по этому поводу.

Залишити відповідь