Предстоятель: Коли трапляється гріх, треба не опускати руки до землі, а підняти голову до Господа (+відео)

Про це сказав Блаженніший Митрополит Київський всієї України Онуфрій під час недільної проповіді в Києво-Печерській Лаврі. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Предстоятель роз’яснив зміст Священної історії про зцілення Спасителем скорченої жінки (Лк. 13: 10-21) і зауважив, що серед нас багато людей «скорчених», «згорблених до землі», тому що вони «душевно зв’язані з дияволом через страстні пороки та неправду».

Блаженніший владика пояснив, як пізнати, чи не згорблена наша душа. За його порадою, слід уважно подивитися на свій внутрішній духовний світ. «Якщо я думаю лише про те, щоб на землі стати багатшим, прославленим, навіть до Бога звертаюсь, тільки щоб Він мені допоміг на землі, а про Небо не думаю, це знак того, що я зв’язаний дияволом. Страстьми, брехнею зв’язаний, — сказав Предстоятель. — Якщо в людини помисли піднімаються до Бога, якщо вона пам’ятає, що є творінням Божим, що Бог нас створив для вічного блаженства, що Бог дав нам Свій Закон для того, щоб ми з його допомогою були з Богом… — то ця людина духовно вільна».

Блаженніший Митрополит Онуфрій зауважив, що в тому разі, якщо ми такі, що зігнуті гріхом, не потрібно опускати рук. Натомість ми маємо звернутися до Бога.

«Треба підняти голову і сказати: “Господи, прости мене! Я завинив, я хочу бути з Тобою, я хочу жити за тими Законами, які ведуть до Тебе, до блаженства, до радості, до миру.” І Бог обов’язково допоможе нам, і ми будемо благословенні на землі і спасенні на Небі», — підсумував Архіпастир.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 800

Залишити відповідь