Рада Церков застерігає державну владу від примусового впровадження гендерної ідеології

Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій виступає рішуче проти того, щоб посадові особи України використовували силові структури для насадження будь-яких ідеологій (зокрема, гендерної), цензури та обмеження свободи совісті, думки, вираження поглядів. Про це йдеться у зверненні ВРЦіРО, спрямованого 11 грудня 2018 року до Прем’єр-міністра України, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на Інститут релігійної свободи.

Приводом для цього звернення стали агресивні дії Урядового уповноваженого з питань гендерної політики Катерини Левченко, яка 8 грудня цього року заявила в ефірі «Громадського радіо» про намір задіяти Службу безпеки України у зв’язку з поширенням звернень до обласних та міських рад з закликами захистити інституцію сім’ї в Україні. На думку Ради Церков, це свідчить про “неприпустиму поведінку державного службовця високого рангу”.

“В умовах демократичного устрою та плюралізму заклики до цензури та обмеження конституційних прав громадян на свободу вираження погляду виглядають такими, що не сумісні з посадою державного службовця”, – заявила ВРЦіРО у відповідь на погрози Катерини Левченко.

Рада Церков нагадує, що стаття 15 Конституції України встановлює: “Суспільне життя в Україні ґрунтується на засадах… ідеологічної багатоманітності. Жодна ідеологія не може визнаватися державою як обов’язкова. Цензура заборонена”. Водночас стаття 34 Конституції України проголошує: “Кожному гарантується право на свободу думки і слова, на вільне вираження своїх поглядів і переконань”.

Ми закликаємо Вас як главу Уряду відреагувати на цю заяву Урядового уповноваженого з питань гендерної політики Катерини Левченко та захистити громадян України, які відстоюють сімейні цінності та опікуються майбутнім своїх дітей, від агресивних нападків урядовців і погроз кримінальних переслідувань лише за виявлену громадянську позицію. Такого роду тоталітарні практики представників Уряду є неприпустимими в українському демократичному суспільстві”, – наголосила ВРЦіРО у зверненні до Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана.

Крім цього, Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій звернулася до влади з закликом не ратифіковувати Стамбульську Конвенцію, натомість розвивати національне законодавство з протидії домашньому насильству та створити урядову структуру на підтримку сімей і дітей.

Звернення спрямовані до Президента України, Уряду та Верховної Ради 11 грудня.

Глави конфесій наголошують, що народ України, передусім батьки і матері, не підтримують ратифікацію Стамбульської Конвенції через нав’язування гендерної ідеології, яка не здатна захистити жінок від насильства, проте суттєво шкодить моральним засадам і сімейним цінностям українського суспільства.

Йдеться про запровадження Стамбульською Конвенцією суперечливих понять “ґендер”, “ґендерна ідентичність”, “ґендерна чутливість”, “сексуальна орієнтація” і подібних, які виходять за межі загальноприйнятного в Україні поняття “стать” та викривляють розуміння ґендерної рівності, як рівності прав жінок і чоловіків, а також і сам зміст ґендерної політики держави.

“Такий викривлений підхід може зробити Стамбульську Конвенцію політичним і правовим інструментом для популяризації в українських школах і університетах нових “ґендерів”, що виходять за межі біологічної статі, та одностатевих стосунків – однак це було б згубним шляхом для України. Це занепокоєння обумовлюється тим, що Конвенція прямо передбачає обов’язки держав-підписантів щодо навчання учнів “нестереотипним ґендерним ролям” (стаття 14 Конвенції)”, – наголошується у зверненнях ВРЦіРО.

Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій, яка як інституція громадянського суспільства закликала Президента, Уряд та всі парламентські фракції і групи замість ратифікації Стамбульської Конвенції розвивати національне законодавство України з протидії домашньому насильству та насильству проти жінок, як це роблять інші країни Європи, які також відмовилися від ратифікації цієї Конвенції (Великобританія, Ірландія, Ліхтенштейн, Латвія, Литва, Словаччина, Чехія, Угорщина, Болгарія, Молдова, Вірменія).

Крім цього, Рада Церков запропонувала Уряду створити центральний орган виконавчої влади у справах підтримки сім’ї, дітей, материнства і батьківства.

У цьому контексті ВРЦіРО також закликала Верховну Раду прийняти проект Постанови № 8521 «Про заходи із забезпечення захисту сімейних цінностей та інституту сім’ї в Україні».

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1708

Залишити відповідь