У селі Угринів збудують новий храм замість захопленого «Київським патріархатом»

Громада захопленого Хресто-Воздвиженського храму Української Православної Церкви у с. Угринів, що на Волині, починає зводити новий храм, у чому їй допомагає Благодійний фонд «Фавор», повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

Як розповів настоятель православної громади села Угринів протоієрей Ростислав Сапожник кореспонденту СПЖ, представники фонду «Фавор» уже побували на Волині та погодили проект майбутнього будівництва, а саму ділянку допоміг придбати один із парафіян.

Нову церкву збираються зводити за проектом господарського приміщення, але всередині забезпечать всім необхідним для здійснення богослужінь.

За подібним проектом уже звели храм замість захопленого в селі Котюжини Збаразького району Тернопільської області, який цього року освятив митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій.

Нагадаємо, Свято-Хрестовоздвиженський храм села Угринів Горохівського благочиння Волинської єпархії був захоплений прихильниками «УПЦ Київського патріархату» у вересні 2014 року. Віряни УПЦ усі ці роки моляться у тісній кімнатці будинку свого настоятеля. Однак це майно вже 2017 року також привласнив «Київський патріархат», який подав до суду на виселення сім’ї настоятеля громади УПЦ. Однак меценати придбали для сім’ї священика недобудований будинок.

Громада у селі Угринів Волинської єпархії УПЦ

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1643

Залишити відповідь